Dar vienas mūšis sausakimšoje arenoje: „Žalgiris“ kaunasi su ALBA ekipa

Prieš 1 metus 53

Ketvirtajame kėlinyje Kauno „Žalgiris“ subombardavo varžovus savo toliašaude artilerija, panaikino visą turėtą deficitą ir sausakimšoje namų arenoje rezultatu 88:81 (13:25, 19:19, 22:17, 34:20) palaužė Berlyno ALBA ekipą. 

Nors antrajame ketvirtyje žalgiriečiai atsiliko ir 20 taškų skirtumu, tačiau ketvirtajame kėlinyje lyg geriausi snaiperiai iš toli taikliai pradėjo atakuoti visi „Žalgirio“ krepšininkai. Ryškiausias pavyzdys – net 8 per ketvirtą kėlinį pataikyti tritaškiai.

Vieną iš jų smeigė Karolis Lukošiūnas, keturis pridėjo Keenanas Evansas, vieną pridėjo Ignas Brazdeikis ir dar du pataikė Edgaras Ulanovas.

Nors pirmasis kėlinys prasidėjo optimistiškai „Žalgirio“ sirgaliams ir pavyko efektyviai stabdyti varžovus baudos aikštelėje, tačiau jau netrukus ALBA įjungė visiškai kitą greičio pavarą ir itin greitai susikrovė dviženklį pranašumą.

Antrajame kėlinyje Berlyno krepšininkai draskė žalgiriečių gynybą, puolimas strigo ir „Žalgiris“ krito į 20 taškų deficitą. Tiesa, antrojo kėlinio pabaigoje kiek pagerėjęs žaidimas leido sumažinti atsilikimą iki 12 taškų.

Trečiajame kėlinyje Kauno ekipa ir toliau rodė geresnį žaidimą, visgi, nuoseklumo trūko ir prieš lemiamą ketvirtį žalgiriečiai vis dar atsiliko 7 taškais.

Ketvirtajame kėlinyje K. Evansas pradėjo smaigstyti tritaškius vieną po kito ir likus 4 min. iki rungtynių pabaigos „Žalgiris“ jau turėjo vieno taško pranašumą.

Iš K. Evanso estafetę puolime perėmė I. Brazdeikis ir leido žalgiriečiams pasididinti pranašumą. Žalgiriečiai nenustojo siausti puolime, ketvirtajame kėlinyje iš viso pataikė net 8 tritaškius ir iškovojo neįtikėtiną pergalę.

Papildysime.

Skaityti visą pranešimą