Danilovas: gausime ne tik tankų, bet ir daug kitų įdomių dalykų

Prieš 1 metus 71

„Ginklų mums pakaks ne tik išlaikyti gynybą, bet ir pereiti į puolimą“, – sakė jis.

A. Danilovo teigimu, po eilinio vadinamosios Ramštaino kontaktinės grupės Ukrainos gynybos klausimais posėdžio jie gaus ne tik tankų, bet ir daug kitų „įdomių dalykų“: „Dėkojame savo partneriams, nes tik jų dėka mes šiandien kontroliuojame situaciją. Bus ne tik tankų, manau, kad bus daugiau labai įdomių dalykų, apie kuriuos sužinosime po sekančio susitikimo.

Kaip teigia A. Danilovas, Lenkijos prezidento pranešimas apie Ukrainai atiteksiančius „Leopard“ tankus – labai svarbus žingsnis tankų perdavimo kitoms šalims kontekstui.

„Iki tol sunkiųjų tankų mums niekas net negalvojo duoti. Ir mums svarbiausia buvo – ir mūsų prezidentui, kuris šiuo klausimu užsiima 24 valandas per parą septynias dienas per savaitę – kad pagaliau ledai pajudėtų... Ir tai, kas vakar nutiko Lvive, Lenkijos prezidento pareiškimas, tai labai svarbus žingsnis tam, kad šis klausimas pagaliau pajudėtų iš mirties taško.

Jūs gi žinote, kad mes tų tankų prašėme jau nuo vasaros pradžios. Dabar atėjo tas laikas, kai pagaliau pradėsime juos gauti. Dar kartą pasikartosiu: kalba šiuo atveju ne apie kiekį, svariausia – pradžia. Net nesvarbu, kiek jų ten bus – svarbiausia, kad juos pradėtų tiekti, o tada partneriai, esu tuo net daugiau nei tikras, vis aktyviau pradės įsitraukti į šį procesą. Ir tų tankų galiausiai bus tiek, kiek reikia mūsų šaliai nugalėti priešą...“ – patikino A. Danilovas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą