D.Sabonis: apie metimo gerinimą, sezono tikslus ir gyventi skubantį pirmagimį

Prieš 1 metus 83

Rinktinės vasarą uždaręs Domantas Sabonis pradeda pirmąjį pilną savo sezoną su Sakramento „Kings“ marškinėliais.

Praėjusį sezoną mainais iš Indianos „Pacers“ atvykęs lietuvis pirmą kartą sudalyvavo Sakramente vykstančioje žiniasklaidos dienoje, prisistatydamas vietinei publikai.

„Džiaugiuosi čia būdamas. Vasarą visi sunkiai dirbo iki šio taško, o rytoj pagaliau pradėsime. Aš jaučiuosi gerai, esu formoje, prireiks tik kelių dienų, kol kūnas visiškai prisitaikys“, – teigė D.Sabonis.

Europos čempionate lietuvis sulaukė ir komandos trenerio Mike’o Browno vizito, kuris jį nuteikė pozityviai.

„Mike’as buvo atskridęs į Vokietiją, mes kartu pavakarieniavome, viską apkalbėjome. Smagu jausti jų paramą, kai nesu su komanda ir užsiimu kitais reikalais. Buvo smagu, apie tai sužinojau tik atvykimo išvakarėse. Malonu jausti jų paramą, jie įsitraukę“, – teigė aukštaūgis.

Jis apžvelgė ir nuo 2006-ųjų atkrintamųjų nepasiekusios ekipos planus.

„Viso sezono metu yra daug pašalinio triukšmo, o mes tiesiog turime kontroliuoti tai, ką galime. Norėdami patekti į atkrintamąsias, turime pasitikėti vienas kitu ir trenerių štabu. Vasarą visi dirbo, treneriai prie to prisidėjo, todėl pirmoji treniruotė rytoj nebus visiškai nauja pradžia. Komanda sukomplektuota gerai, turime visko, ko galime norėti“, – tikino lietuvis.

Vasarą jis darbavosi su žymiu metimo treneriu Chrisu Matthewsu, žinomu kaip „Lethal Shooter“, apie kurį atsiliepė itin pozityviai.

„Buvo nuostabu, esu Chrisui labai dėkingas, vasarą daug nudirbome. Man patinka mokytis, o mokytis iš vieno geriausiųjų yra tikrai puiku. Jis mane išmokė daug daugiau nei tik metimo, užkulisiuose visko vyksta dar daugiau. Laukiu, kol vėl galėsiu su juo padirbėti“, – teigė D.Sabonis.

Vos per pusmetį lietuvis buvo išmainytas, susilaukė pirmagimio, vasarą praleido rinktinėje, o pats į visus pokyčius žvelgė viltingai.

„Tai yra naujas etapas, turime daug tikslų. Tai yra smagu, mes – NBA žaidėjai, toks mūsų gyvenimas. Mums tai normalu. Mano vaikas jau yra aukštas, net nenori šliaužioti, iškart nori vaikščioti“, – didžiavosi aukštaūgis.

Naująjį sezoną „Kings“ spalio 20-ąją atidarys namų rungtynėmis prieš gimtojo D.Sabonio miesto komandą – Portlando „Trail Blazers“.

„Ilgoji pertrauka“: privačios treniruotės su Milakniu, natūralizuota žaidėja Lietuvos moterų rinktinei, naujas 3x3 treneris ir „Ryto“ paieškos

Skaityti visą pranešimą