D.Kairys apie užtrukusias paieškas: nespėjome, nesigavo ir naujoko nebus

Prieš 1 metus 103

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ niekaip neišsikapsto iš prastesnio ruožo Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Donaldo Kairio auklėtiniai įsivėlė į puolimo festivalį prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, o dviejų pratęsimų pareikalavusios rungtynės virto lygos rezultatyvumo rekordu, su net 277 taškais (134:143).

Po rungtynių uteniškių strategas neslėpė nusivylimo gynyba bei apgailestavo dėl užsitęsusių naujoko paieškų – pasibaigus žaidėjų registracijos laikotarpiui teks verstis su esame sudėtimi.

„Įspūdingos taškų lenktynės, visą laiką, bet nepadarėme pagrindinio dalyko, kurio norėjome – pradėti viską nuo gynybos. Gynyba nesuveikė. Tai parodo ne bendrai praleisti taškai, o 70 procentų praleistų „Nevėžio“ dvitaškių. Čia turime būti kietesni. Norime žaisti, dalyvauti atkrintamosiose ir reikia kietinti gynybą“, – teigė D.Kairys.

– Įsivėlėte į varžovams patogesnį „bėk ir mesk“ žaidimą?

– Mes ir patys taip žaidžiame. Prisirinkome pražangų, ypatingai aukštaūgiai, buvo minkštų švilpukų, kurie man nepatiko ir išmušė mus iš normalaus ritmo. Jau prieš rungtynes žinojome, kad neturėsime Alstono, dar praradome Lynchą ir visas krūvis teko Skučui. Čia mums pritrūko jėgos.

– Kiek žaidėjams akcentavote neišnaudotas pražangas „iki bonuso“?

– Kiekvieno kėlinio pradžioje yra tai akcentuojama, maniau, kad darėme, bet kažkur turbūt pražiopsojome.

– Naujoko jau nebus?

– Taip, nespėjome, nesigavo, mums atsakė, laukėme iki paskutinio momento ir naujoko nebus.

– Kokia yra Justino Alstono situacija?

– Manau, kad kitose rungtynėse jau bus, artimiausioje treniruotėje turėtų dalyvauti.

„Ilgoji pertrauka“: „Ryto“ sudėties dėlionė – sunkiai išsaugomi Normantas ir Radzevičius, dideli pasikeitimai, Masiulio likimas, dominantys ir komandai tinkantys lietuviai

Skaityti visą pranešimą