D grupėje į kovą stoja dar nelaimėjusios komandos: Tunisas – Australija 0:1

Prieš 1 metus 74

Australijos futbolo rinktinė švenčia pirmąją pergalę 2022 metų pasaulio čempionate Katare, kai antrosiose D grupės rungtynėse 1:0 įveikė Tunisą. Australų viltys pasiekti turnyro aštuntfinalį išlieka realios, Tuniso – labai abejotinos.

Pirmajame rungtynių kėlinyje kur kas geriau atrodė Australijos rinktinė, primetusi savo žaidimo stilių Tunisui ir nuolat pristatinėdavusi aukštus kamuolius į varžovų baudos aikštelę.

Nors Tuniso rinktinės sirgaliai nuo pirmųjų minučių dainomis kūrė stadione fantastišką atmosferą, tačiau jų mylima komanda atrodė sutrikusi.

Nors pirmasis mačo smūgis link vartų buvo atliktas tunisiečio, tačiau netrukus australai išsiveržė į priekį. 23 min. pirmojo australų įvarčio į prancūzų vartus autorius C. Goodwinas iš kairiojo krašto bandė atlikti perdavimą į baudos aikštelę, kamuolys atšoko nuo gynėjo ir aikštės, pakilo į idealų aukštį, o M. Duke`as meistrišku smūgiu viršugalviu nukreipė jį į vartų tinklą.

Net ir po įvarčio kamuolį daugiau valdė ir atakavo australai, tačiau savąją progą turėjo ir Tuniso futbolininkai.

Tunisiečiai suaktyvėjo pačioje kėlinio pabaigoje, kai turėjo dvi puikias progas lyginti rezultatą.

41 min. Tuniso rinktinės lyderis A. Laidouni atsidūrė baudos aikštelėje, iškišo perdavimą M. Drageriui, kurio galingą smūgį į save sugėrė gynėjas H. Souttaras. Jei ne jis – kamuolys mažų mažiausiai būtų skriejęs į vartų plotą.

Jau per teisėjo pridėtą laiką Tunisas sukūrė dar vieną puikią progą. Iš dešiniojo krašto pasiųstą žemą perdavimą Y. Msakni galėjo nukreipti į vartus iš maždaug 8 metrų atstumo, tačiau nepataikė į vartus.

Antrojo kėlinio pradžioje Tunisas ėmėsi keisti žaidimą ir pirmas 10 minučių laikė australus jų pačių aikštės pusėje. Nors buvo perspektyvių perdavimų į baudos aikštelę, tačiau visus juos australai atrėmė, o netrukus ir patys surengę pavojingą greitą ataką.

71 min. Australija buvo per plauką nuo antrojo įvarčio, kai kairiuoju kraštu prasiveržęs J. Maclarenas pasiuntė žemą perdavimą skersai vartų, bet M. Leckie nesuspėjo prie kamuolio.

Per likusį laiką Tunisui nepavyko sukurti rimtesnių progų prie varžovų vartų ir komanda lieka su vienu tašku bei labai plonomis viltimis pasiekti čempionato aštuntfinalį.

Australija pirmą kartą nuo 1974 metų pasaulio čempionato rungtynėse išlaikė tuščius vartus. Australai po šio mačo turi 3 taškus ir išlaiko realius šansus žengti į aštuntfinalį.

Rungtynių eiga:

Skaityti visą pranešimą