CŽA vadovas: Putinas yra pernelyg sveikas

Prieš 1 metus 75

Aspeno saugumo forume šį trečiadienį rusiškai kalbantis ir su V. Putinu jau du dešimtmečius bendraujantis CŽA vadovas buvo paklaustas apie nuolat žiniasklaidoje pasirodančius pranešimus, kad Rusijos prezidentas neva nesveikuoja.

B. Burnsas atsakė: „Apie prezidento V. Putino sveikatą sklando daugybė gandų. Kiek mums žinoma, jis yra pernelyg sveikas.“

Billas Burnsas

Billas Burnsas

B. Burnsas dirbo [JAV] ambasadoriumi [Rusijoje] V. Putino kadencijos pradžioje ir pernai buvo slapta išsiųstas į Maskvą, kurioje nesėkmingai bandė prezidentą atkalbėti nuo invazijos į Ukrainą, praneša naujienų agentūra AFP.

Pažymėjęs, kad su V. Putinu bendrauja jau du dešimtmečius, CŽA direktorius Rusijos vadovą apibūdino kaip asmenybę, kurioje susimaišęs „itin sprogus nuoskaudų, ambicijų ir nesaugumo mišinys“.

„Jis nelabai tiki žmogaus gerosiomis moralinėmis savybėmis. Jis įsitikinęs, kad jo, kaip Rusijos vadovo, likimas – atstatyti Rusijos galybę“, – sakė B. Burnsas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą