„Crvena Zvezda“ pasiekė susitarimą su Sh.Napieru

Prieš 1 metus 101

 Kitam sezonui besirengianti Belgrado „Crvena Zvezda“ rikiuoja savo sudėtį.

Pranešama, kad Adrijos lygos čempionai sudarė sutartį su praėjusį sezoną taip Eurolygoje ir nedebiutavusiu Shabazzu Napieru bei aukštaūgiu Zoranu Nikoličiumi.

30 metų 185 cm ūgio Sh.Napieras praėjusį sezoną buvo pasirašęs kontraktą su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu, tačiau dėl traumos debiutuoti Eurolygoje taip ir nesuspėjo.

Amerikietis spėjo sužaisti tik Vieningosios lygos taurėje, kur itin įspūdingas buvo jo mačas pusfinalyje su Kazanės „Unics“ klubu – jis per 30 minučių pelnė 33 taškus (2/3 dvit., 6/8 trit., 11/13 baud.), atkovojo ir perėmė po kamuolį, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 4 sykius suklydo, išprovokavo 8 pražangas, sykį prasižengė bei surinko 30 naudingumo balų. 

Kitame susitikime, sužaidęs vos 30 sek., jis patyrė traumą. 

Kai atrodė, jog Sh.Napiero debiutas Eurolygoje artėja, Rusija užpuolė Ukrainą ir gynėjas nusprendė palikti šalį agresorę.

Prieš atvykstant į Europą amerikietis žaidė tik Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), kur pastaroji jo stotelė buvo Vašingtono „Wizards“ klubas.

Vašingtone gynėjas per 24 minutes pelnė 11,6 taško, atkovojo 2,4 kamuolio ir atliko 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

26 metų 213 cm ūgio Z.Nikoličius praėjusiame sezone atstovavo Podgoricos „Budučnost“ komandai ir Adrijos lygoje per 17 minučių pelnė 5,8 taško, atkovojo 4,4 kamuolio bei rinko 8,8 naudingumo balo.

🇷🇸🚨It seems that Red Star have reached an agreement with Shabazz Napier and Zoran Nikolic for next season. @TelesportRS confirmed us for Napier.
They are interested in Charlie Brown jr and Marial Shayok as @TelesportRS told.

White, Lazic and Markovic to remain. #euroleague

— Christos Harpidis (@chrisalucard) July 12, 2022
Skaityti visą pranešimą