CNN: po susidūrimo su Rusijos naikintuvu JAV dronai skraido atokiau nuo Krymo

Prieš 1 metus 43

Po praėjusią savaitę įvykusio incidento, kai Rusijos naikintuvas užkliudė ir nepataisomai sugadino JAV droną virš Juodosios jūros, dabar amerikiečių žvalgybiniai bepiločiai orlaiviai pakeitė skraidymo teritoriją ir skraido atokiau nuo Krymo pusiasalio, praneša CNN.

Vienas JAV pareigūnas leidiniui sakė, kad dronų skraidymo trajektorija pakeista siekiant „neprovokuoti“, nes Joe Bideno administracija bando išvengti incidentų, kurie gali vesti prie tiesioginio JAV ir Rusijos konflikto.

Anot pareigūno, „dabar“ žvalgybiniai dronai vykdys tokius skrydžius, bet ateityje norima grįžti prie ankstesnių skrydžio teritorijų. JAV pareigūnai baiminasi, kad Rusija gali bandyti vienašališkai išplėsti pretenzijas į oro erdvę netoli pietų ir rytų Ukrainos ir uždaryti ją tarptautiniams skrydžiams.

Praėjusio antradienio vakarą JAV pajėgų Europoje vadavietė pranešė, kad po susidūrimo su Rusijos naikintuvu Su-27 avariniu būdu Juodojoje jūroje buvo nuleistas amerikiečių bepilotis orlaivis „MQ-9 Reaper“. Ketvirtadienį JAV Europos vadavietė išplatino vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip Rusijos Su-27 naikintuvas kelis kartus pila degalus ant amerikiečių orlaivio tarptautinėje oro erdvėje ir jį užkliudo.

Skaityti visą pranešimą