„Chelsea“ surado naują savininką – juo taps amerikietis

Prieš 2 metus 107

Londono „Chelsea futbolo klubo pardavimo istorija, atrodo, turi pabaigą. BBC skelbia, kad Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus valdytą klubą įsigijo JAV milijardieriaus Toddo Boehly valdomas konsorciumas.

Skelbiama, kad klubo perėjimas naujiesiems savininkams kainuos 4,25 mlrd. svarų sterlingų (beveik 5 mln. eurų).

2,5 mlrd. svarų kainuos klubo akcijų paketas, o dar 1,75 mlrd. naujieji savininkai įsipareigoja investuoti į klubą.

Konsorciumui vadovauja T. Boehly, kuris yra vienas iš Los Andželo „Dodgers“ beisbolo klubo savininkų. Šalia jo sandėryje dalyvauja Markas Walteris, kompanija „Clearlake Capital“ ir Šveicarijos Hansjoergas Wyssas.

Šį sandėrį dar turi patvirtinti Jungtinės Karalystės vyriausybė ir „Premier“ lyga. „Chelsea“ turėjo surasti naujus savininkus iki gegužės 31 d., kad spėtų gauti naujo sezono EPL licenciją.

R. Abramovičius apie klubo pardavimą paskelbė kovo 2 d., kai paaiškėjo, kad su Vladimiro Putino aplinka siejamam oligarchui bus pritaikytos sankcijos. Rusas skelbė, kad negaus jokių pajamų iš klubo pardavimo, visas galimas pelnas bus skirtas paramos organizacijoms ir atiteks „visiems, nukentėjusiems nuo karo Ukrainoje“.

R. Abramovičius valė „Chelsea“ klubą 19 metų.

Naujojo klubo savininko T. Boehly asmeninis turtas siekia 4,5 mlrd. JAV dolerių. Jis yra ne tik „Dodgers“ bendrasavininkis, bet ir valdo dalį Los Andželo moterų krepšinio komandos „Sparks“ bei nedidelę dalį „Lakers“ klubo.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą