Čempionų lygoje – itališkas futbolo desertas: bilieto į finalą siekia Milano klubai

Prieš 11 mėnesius 81

Šią savaitę stipriausiame Europos futbolo turnyre prasideda lemiamų išbandymų metas – UEFA čempionų lygos pusfinalio etapas. Keturios komandos stoja į kovą dėl patekimo į finalą ir galimybės iškovoti prestižinį trofėjų.

Burtai buvo dosnūs Italijos futbolo gerbėjams – jau dabar aišku, kad po septynerių metų pertraukos Italija vėl turės atstovą Čempionų lygos finale.

Trečiadienį kovą dėl patekimo į finalą pradeda dvi Milano komandos – „Inter“ ir „AC Milan“. Tai – antras kartas Čempionų lygos istorijoje, kai šie klubai susitinka pusfinalyje. 2003 metais dėl išvykos įvarčio taisyklės į finalą prasibrovė „Milan“.

Pirmųjų rungtynių startas bus duotas 22 val. Antrasis susitikimas po savaitės taip pat vyks „San Siro“ stadione, tik tada formalūs svečiai bus „Milan“ futbolininkai.

Kelias iki finalo

Abiem klubams šis sezonas nesusiklostė vietiniame fronte, tačiau Europoje lūkesčiai buvo viršyti su kaupu. „Inter“ pavyko ištrūkti iš sudėtingos grupės ir žengti tolyn, o „Milan“ susitvarkė su dideliais išbandymais atkrintamųjų etape.

„Milan“ žygis Čempionų lygoje prasidėjo nuo grupės, kurioje taip pat varžėsi Londono „Chelsea“, „Salzburg“ ir Zagrebo „Dinamo“. „Rossoneri“ su trimis pergalėmis, dviem pralaimėjimais ir lygiosiomis iškovojo 10 taškų bei užėmė antrąją vietą.

Aštuntfinalyje Milano klubui atiteko Londono „Tottenham“ klubas. Pirmajame susitikime „Milan“ savo stadione šventė pergalę 1:0, o antrasis mačas baigėsi be įvarčių. Į ketvirtfinalį prasibrovę milaniečiai gavo šį sezoną nesustabdomai Italijos čempionate rungtyniaujantį „Napoli“ klubą.

Ir šioje poroje „Milan“ klubui savo stadione pavyko išspausti maksimumą bei iškovoti pergalę 1:0. Antrasis susitikimas Neapolyje pareikalavo daug jėgų ir pasiaukojimo, tačiau „Milan“ pasiekė lygiąsias ir pirmą kartą nuo 2007 metų žengė į pusfinalį.

„Inter“ kelionę į Čempionų lygos pusfinalį pradėjo nuo „mirtininkų“ grupės, kurioje taip pat buvo Miuncheno „Bayern“, „Barcelona“ ir Pilzeno „Viktoria“. Taip pat 10 taškų surinkęs „Inter“ klubas į priekį paleido tik Miuncheno „Bayern“, o už nugaros likusi „Barcelona“ buvo išsiųsta į UEFA Europos lygą.

Atkrintamosiose „Inter“ kovėsi su Portugalijos futbolo atstovais. Aštuntfinalyje madų sostinės komanda bendru rezultatu 1:0 palaužė „Porto“, o pusfinalyje 5:3 įveikė Lisabonos „Benfica“.

Tarpusavio rungtynių istorija

„Inter“ ir „Milan“ klubams tarpusavyje tenka kovoti kiekvieną sezoną, tačiau Europos turnyruose tai vyksta itin retai.

Paskutinį kartą šios komandos Čempionų lygoje kovojo 2005 metais, kai ketvirtfinalio serijoje bendru rezultatu 5:0 laimėjo „Milan“.

Tais pačiais metais „Milan“ nužygiavo į finalą, tačiau pralaimėjo. Tame sezone „Rossoneri“ komandos garbę gynė tokios legendos kaip Dida, Cafu, Paolo Maldini, Andrijus Ševčenka, Andrea Pirlo, Kaka ir kiti.

Iš viso Čempionų lygoje „Inter“ ir „Milan“ tarpusavyje žaidė keturis kartus – dvejos rungtynės baigėsi „Milan“ pergalėmis, likusios – lygiosiomis.

Šį sezoną komandos tarpusavyje kovėsi tris kartus. „Serie A“ čempionate pirmąjį mūšį 3:2 laimėjo „Milan“, o antrasis baigėsi „Inter“ pergale 1:0. Dar viena dvikova vyko Italijos Supertaurėje – kovoje dėl titulo 3:0 triumfavo „Inter“ futbolininkai.

Iš viso per visą futbolo istoriją „Inter“ ir „Milan“ oficialiose rungtynėse kovėsi 235 kartus ir daugiau pergalių iškovojo „Inter“ – 87.

Rezultatai vietiniame fronte

Šį sezoną abu Milano klubai neprilygo „Napoli“ komandai, kuri be didesnės konkurencijos nugalėjo Italijos čempionate.

„Inter“ ir „Milan“ komandos šiuo metu yra „Serie A“ turnyrinės lentelės kaimynės ir kaunasi dėl kelialapio į kito sezono Čempionų lygą. Iki sezono pabaigos likus keturiems turams, „Inter“ užima ketvirtą vietą ir dviem taškais lenkia „Milan“.

Paskutinis turas abiem klubams buvo sėkmingas – „Inter“ išvykoje 2:0 įveikė Jose Mourinho treniruojamą „Roma“, o „Milan“ namuose 2:0 parklupdė Romos „Lazio“.

„Inter“ šiuo metu fiksuoja keturių pergalių iš eilės seriją ir yra karčiausia Italijos čempionato komanda.

„Milan“ per pastarąsias dešimt rungtynių visuose turnyruose šventė keturias pergales, patyrė vieną nesėkmę ir penkis kartus tenkinosi lygiosiomis.

„Inter“ taip pat suklupo tik vieną kartą, tačiau iškovojo dviem pergalėmis daugiau.

Skaityti visą pranešimą