Čekus į pergalę vedęs Satorasnky atidavė duoklę Valančiūnui: jis padėjo man sunkiu periodu

Prieš 1 metus 96

Pirmadienį „Barcelona“ klubas oficialiai pranešė, kad prie Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių jungiasi iš NBA grįžęs Tomašas Satoransky. Tiesa, šiuo metu 30-metis čekas viešėjo Klaipėdoje, kur savo šalies rinktinei padėjo žengti į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą.

Čekai išvykos rungtynėse 83:72 (23:13, 22:19, 16:20, 23:20) palaužė Lietuvos rinktinę. Naujasis „Barcelona“ klubo narys į lietuvių krepšį įmetė 21 tašką ir surinko 20 naudingumo balų.

„Ypatinga pergalė. Nelaimėjome prieš lietuvius daugybę metų. Jūs neturite šiuo metu daug žaidėjų, bet visuomet būnate stiprūs, ypač prie savo sirgalių. Pirmoje pusėje žaidėme labai gerai, žaidėjai nuo suolo davė labai daug, pridėjo energijos.

Vėliau susitvarkėme su spaudimu, lietuviai pridėjo fiziškumo, bet galų gale laimėjome ir tai mums yra didelė pergalė“, – po dvikovos spaudos konferencijos metu sakė čekų rinktinės lyderis.

Paklaustas apie sugrįžimą į „Barcelona“ klubą, T. Satoransky neslėpė, kad šiame Ispanijos mieste jaučiasi tarsi namuose.

„Esu laimingas, kad galiu sugrįžti į klubą, kuriame žaidžiau prieš persikeldamas į NBA. Džiugu sugrįžti į Europos krepšinį, nes jaučiu, kad čia ir priklausau. Tai tarsi sugrįžimas namo“, – sakė čekas.

T. Satoransky atskleidė, kad laukė klausimo ir apie Š. Jasikevičių.

„Akivaizdu, kad su juo kalbėjome apie tai, ko jam reikia, ko tikisi iš manęs. Man patinka, kad jo komandoje visi žaidžia panašius kiekius minučių ir tai daro dideliu intensyvumu. Manau, kad mes su Janu Vesely galėsime šioje vietoje irgi prisidėti. Manau, kad jie turėjo puikų sezoną, tačiau jis yra ilgas ir reikia turėti kietumo. Manau, kad galėsiu to pridėti“, – sakė Čekijos rinktinės lyderis.

BEN TORNAT A CASA, @satoransky! pic.twitter.com/vwQ44FKf79

— Barça Basket (@FCBbasket) July 4, 2022

T. Satorasnky atskleidė ir apie savo ryšį su Jonu Valančiūnu, kuris stebėjo rungtynes Klaipėdoje.

„Juokavome su juo rungtynių metu. Šiaip turėjau sunkų periodą Naujojo Orleano „Pelicans“ klube. Jis buvo vienas iš tų, kuris man labai padėjo, nes aš žaidžiau mažai, o jis buvo vienas iš lyderių. Žinote, mes, europiečiai, dažniausiai laikomės kartu, turime bendrų temų, kartu leidžiame laiką. Džiugu, kad turėjau jį šalia. Linkiu jam sėkmės NBA, nes jis yra ypatingas vyrukas.

Jo anglų kalba gerokai patobulėjo nuo atvykimo į NBA. Daugelis žmonių jį gerbia, jis didelis vyrukas, kai jis šneka, daug kas jį gerbia. Tai puikus „Pelicans“ papildymas“, – sakė T. Satoransky.

Skaityti visą pranešimą