Būsimų NBA naujokų stovykloje dalyvaus Ą.Tubelis, bet nebus V.Wembanyamos

Prieš 11 mėnesius 80

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) verda atkrintamųjų kovos, tuo pačiu klubams ruošiantis ir kitam svarbiam renginiui – naujokų biržai.

Gegužės 15–21 dienomis Čikagoje vyks tradicinė „NBA Draft Combine“ stovykla, kurioje klubų atstovai galės iš arčiau įvertinti ir palyginti talentingiausius savo kartos jaunuolius.

Stovykloje atliekami išsamūs perspektyvių žaidėjų matavimai, fizinių duomenų testai, savo įgūdžius jie parodo treniruotėse ir lengvo pobūdžio „penki prieš penkis“ mačuose. Į stovyklą galima patekti tik gavus vardinį kvietimą, tad joje atsiduria toli gražu ne visi paraiškas pateikę atletai.

Tarp 78 pakviestų žaidėjų šį kartą yra ir lietuvis – Arizonos universiteto „Wildcats“ gretose trečiąjį sezoną uždaręs Ąžuolas Tubelis. Tarp studentų 19,8 taško ir 9,1 atkovoto kamuolio rinkęs puolėjas kovoja dėl šaukimo antrajame rate.

The full NBA combine list 🔥

Note that Victor Wembanyama will NOT be participating as his season in France is still in progress. pic.twitter.com/qVx3rCCbBz

— ClutchPoints (@ClutchPointsApp) May 9, 2023

Sąrašuose pasigesta Victoro Wembanyamos pavardės. Paryžiaus „Metropolitans 92“ vunderkindas yra ryškus lyderis atkrintamąsias netrukus pradėsiančiame klube, tad ištrūkti negalėjo.

Stovyklą daugiausiai sudaro būtent Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) tobulėjantys krepšininkai. Kvietimus gavo vos trys vyrukai iš Europos, tačiau du iš jų taip pat gali neatvykti, nes turi galimybes žaisti Eurolygos finalo ketverte – Jamesas Nnaji (Barselonos „Barcelona“) ir Tristanas Vukčevičius (Belgrado „Partizan“). Kiek kitokia yra tik serbo Nikola Džurišičiaus (Belgrado „Mega MIS“) situacija – klubas jau iškrito iš Adrijos lygos, o Serbijos pirmenybių atkrintamosios startuos tik birželį.

Paraiškas naujokų biržai pateikė, tačiau kvietimų į „NBA Draft Combine“ nesulaukė dar du talentingi lietuviai – Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtiniai Mantas Rubštavičius ir Liutauras Lelevičius.

Tarp įdomiausių stovyklos veidų – dėl antrojo šaukimo kovojantys Scootas Hendersonas (NBA G Lygos „Ignite“) ir Brandonas Milleris (Alabamos universiteto „Crimson Tide“) bei į penketuką nusitaikę dvyniai Amenas ir Ausaras Thompsonai, tobulėjantys bendradarbiavimą su „Žalgiriu“ pradėjusioje „Overtime Elite“ programoje.

Jau stovyklai startavus, gegužės 16-ąją, įvyks ir NBA naujokų biržos loterija, kurioje paaiškės, kam priklausys pirmasis šaukimas.

„Ilgoji pertrauka“: „Wolves“ sudėties dėlionė – kurie žaidėjai turi kontraktus, kurie galėtų likti ekipoje, kieno paslaugų reikėtų atsisakyti, kas galėtų papildyti ekipą bei kuriame tarptautiniame turnyre žais

Skaityti visą pranešimą