Būna ir taip: australo olimpiečio „B“ mėginys paneigė dopingo vartojimo faktą

Prieš 1 metus 45

Australijos olimpietis bėgikas Peteris Bolas sulaukė antidopingo pareigūnų malonės po to, kai jo „B“ mėginys nesutapo su „A“ mėginiu, kuris rodė, jog atletas vartojo dopingą.

Kaip praneša „Reuters“, Tokijo žaidynėse 2021 metais 800 m varžybose ketvirtą vietą užėmęs 28 metų P. Bolas nuo šių metų sausio 10 d. buvo suspenduotas, nes jo dopingo mėginys rodė EPO vartojimą.

EPO yra sintetinis eritropoetinas, kurio organizmas natūraliai negamina, ir yra uždraustas sporte tiek varžybų, tiek ne varžybų metu. P. Bolo organizme jis rastas ne varžybų metu.

Vis dėlto pranešama, kad nors P. Bolo mėginys „A“ rodė jo organizme esant EPO, mėginys „B“ nesutapo su pirmuoju ir bent jau dabar sportininkas yra laisvas varžytis.

Tiesa, „B“ mėginys nėra „neigiamas“, o „netipinis“ (ATP – Atypical Finding), kas reiškia, kad tyrimas dėl sportininko galimo antidopingo taisyklių pažeidimo bus tęsiamas. Tiesa, laikinas suspendavimas dabar jam panaikintas.

„Visiems sakiau, kad esu nekaltas ir prašiau, kad visi manimi tikėtų ir palauktų proceso pabaigos.

Tikėjausi, kad būsiu išteisintas, o šį rytą džiaugiuosi, kad taip ir nutiko. Niekada gyvenime nepirkau, neturėjau ir nenaudojau sintetinio EPO ar bet kokio kito draudžiamo preparato ir niekada to nedarysiu“, – „Reuters“ cituoja P. Bolą.

Skaityti visą pranešimą