Budanovas užsiminė apie artėjantį „reikšmingą mūšį“: užbaigti karą galima tik vienu būdu

Prieš 1 metus 60

„... patinka ar nepatinka, mes artėjame prie reikšmingo naujausios Ukrainos istorijai mūšio. Tai – faktas, visi tai supranta. Kada jis prasidės, tai paslaptis“, – pareiškė K. Budanovas.

Jo teigimu, visi supranta, kad Ukrainos pusė artėja prie šito. K. Budanovas pabrėžė – norėtųsi, kad ginklų tiekimas iš Vakarų padidėtų ir suintensyvėtų, kita vertus, Kyjivas kovos su turimais ištekliais.

Ukrainos karo pabaigą, anot K. Budanovo, reikš grįžimas prie 1991 m. buvusių sienų. Priešingu atveju, jei nebus grąžintas Krymas ar Donbasas, karas tęsis, kol šios teritorijos negrįš Ukrainai.

„Užbaigti šį karą galima tik vienu būdu – grąžinti sienas bet kokia forma, tiesa, 1991 m. modelio sienas“, – sakė jis.

K. Budanovas pabrėžė, jog jau neįmanoma užbaigti šio karo, neišsprendus teritorinių problem. Ukraina niekada nesutiks atiduoti kokią nors savo teritorijos dalį.

„Jeigu Krymas bus paimtas paskutinis, tai – finalas. Jei Krymas bus paimtas pirma, o Donbasas dar ne – tai dar ne finalas“, – paaiškino Ukrainos žvalgybos vadovas.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą