Budanovas: rusai beveik visur perėjo į pozicinę gynybą, Vuhledaro užėmimas negresia

Prieš 1 metus 62

Apie tai interviu „RBC-Ukraina“ sakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas.

„Jie visiškai ir visur perėjo prie pozicinės gynybos. Vienintelės vietos fronto linijoje, kur dar bando pulti, yra Bachmuto miestas, yra bandymas dengti Avdijivkos miestą iš šiaurės ir lokalizuotos kovos Marjinkos mieste. Tiek Avdijivkoje, tiek Marjinkoje taktika yra identiška kaip ir Bachmute – tiesiog bandoma nušluoti gyvenvietę nuo žemės paviršiaus, kaip patys sako“, – sakė jis.

K. Budanovas patikslino, kad Bachmutas yra vienintelė vieta, kur rusams pavyko pasiekti tam tikrą taktinę sėkmę su didžiuliais nuostoliais.

„Ir nesėkmių kitur fone jie susiduria su problema, kad net jų „apgautai“ visuomenei reikia kažką matyti, kažkokią pergalę. Tai vienintelė vieta, kur jiems bent kažkas pavyksta. Be to, yra ir tas faktas, kad [„Vagner“ vadas Jevgenijus] Prigožinas kažkada sakė, jog paims Bachmutą“, – sakė K. Budanovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad nėra didelės grėsmės, jog bus užimtas Vuhledaras.

Paklaustas, ar turi pagrindo manyti, kad rusai dabar ruošiasi suintensyvinti ar pradėti puolamąsias operacijas kurioje nors kitoje fronto dalyje, K. Budanovas atsakė, kad ne.

Jau buvo pranešta, kad balandžio 22 dieną Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas sakė, jog Rusijos elitas ieško kontaktų su Ukraina, kad gautų saugumo garantijas po Rusijos pralaimėjimo.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą