Britų deportuotas gimtinėje ieškomas lietuvis pasieniečiams pateikė padirbtą dokumentą

Prieš 1 metus 82

Šeštadienį ryte Kauno oro uoste dirbusiems VSAT pareigūnams buvo pranešta, jog reisu iš Lutono atskrenda iš Jungtinės Karalystės deportuotas asmuo. Iš ten jis buvo išsiųstas už padarytą nusikaltimą.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad pastaruoju metu Jungtinėje Karalystėje gyvenęs 44-erių vyras problemų su teisėsauga turi ir Lietuvoje. Nuo 2020 m. gruodžio vidurio, įtardama dėl padaryto nusikaltimo, jo ieško Kauno policija. Negana to, tikrinant dokumentus vyriškis pasieniečiams pateikė suklastotą, įtariama, lietuvišką vairuotojo pažymėjimą.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir pristatė į tarnybines patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis ir dokumento klastotė buvo perduoti atvykusiam paieškos iniciatoriaus, kuris ir vykdys tolesnį tyrimą, konvojui.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 302 įvairių šalių piliečius, kurių dėl padarytų nusikaltimų ar nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą