Brangsta atostogos užsienyje, bet lietuvių tai neatbaido: ir oras geresnis, ir vis tiek pigiau nei Palangoje

Prieš 11 mėnesius 75

Turizmo asociacijos duomenimis, jų pardavinėjamos poilsinės kelionės į užsienį pabrango maždaug 15 procentų. Tačiau lietuvių tai neatbaidė – internetu per turizmo mugę jų parduota dvigubai daugiau nei pernai. Poilsis Lietuvoje, pasak specialistų, šiemet nebrangsta.

Eilės Vilniaus oro uoste išsirikiavusios prie skrydžių į Hurgadą ir Antaliją. Įsibėgėja poilsinių kelionių sezonas. Vilnietė Ugnė sako, kad į Egiptą nardyti skrenda dešimtą kartą. Planuoja ilsėtis dešimt dienų.

„Na pabrango, pabrango. Anksčiau skrisdavome savaitei, tai savaitė ten gali rasti už 500 rastum, panašiai ką dabar moki kokius 700“, – sako vilnietė.

„Mes už 7 dienas mokėjom po 750“, – antrina kiti.

„Nu pabrangę palyginus kai pernai Turkija, ar kitos šalys – brangsta po truputį. 10-20 procentų, jei viskas įskaičiuota tai pabrango – anksčiau būdavo, už 500-600 galima būdavo nuskristi, o dabar jau apie 800 vidurkis“, – sako dar vieni poilsiautojai.

Didžiuosius kelionių organizatorius vienijanti Turizmo asociacija teigia, kad jų siūlomas poilsis užsienio šalyse vidutiniškai pabrango 15ika procentų.

„Kaip ir visos paslaugos jos yra paliečia tiek infliacija. Tai yra ir skrydžiai, kuriuos palietė aviacinio kuro brangimas, todėl susumavus mes pastebime, kad kelionės tikrai yra pabrangusios“, – teigia Turizmo asociacijos vadovė Milda Plepytė-Rainienė.

Tačiau lietuvių tai neatbaidė.

Pasak turizmo asociacijos, populiariausios lietuvių poilsio kryptys Graikija, Ispanija, Bulgarija, Sakartvelas ir Madeira, tačiau pirmoje vietoje lieka Turkija, smarkiai lenkianti kitas šalis.

Susiruošę ilsėtis užsienyje sako, kad Lietuvoje už tiek kiek moka Turkijoje ar Egipte pailsėti neįmanoma.

„Na tai Lietuvoje yra gražių vietų, bet tas blogiausia su ta Lietuva, kad negarantuosi, koks bus oras, nežinosi, ar bus lietus, ar ne, sumokėsi Nidoj brangiau negu Egipte ir gali namie sėdėti“, – sako poilsiautoja.

„Didesnės, aišku, jeigu už tokią savaitę tiek gauti visko - maistą visą ir gyvenimą tai aišku Palangoj brangiau“, – antrina kita.

Palangos turizmo informacijos centro vadovė poilsio Lietuvoje kainas sieja su kokybe.

„Poilsis Lietuvoje ne tik kad Lietuvos pajūry yra aukštos kokybės, teikiamos aukštos kokybės paslaugos, įranga yra labai nauja. Na Turkijoje mes turbūt nesiilsėsime viešbutyje, kuriame yra tik 30 kambarių, kada mes jaučiame ir personalas mums suteikia vos ne individualų aptarnavimą“, – sako Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė.

„Aš dabar čia esu tarnybiniais reikalais ir aš čia vaikščioju – Basanavičiaus gatvė iš tikrųjų yra baisi. Aš Palangoj nebuvau jau kokia 15 metų, nes visą laiką užsienyje atostogaujame“, – sako poilsiautoja Palangoje.

„Jaukiau Lietuvoj, pigiau ko gero užsienyje“, – sako kita sutikta moteris Palangoje.

Vietinio turizmo ir kelionių portalo „We love Lithuania“ projektų vadovas prognozuoja, kad poilsis Lietuvoje šiemet nebebrangs.

Palangos turizmo informacijos centro direktorė sako, kad pastaruosius dvejus metus Lietuvos pajūryje daugiausia ilsėjosi patys lietuviai, užsieniečių buvo mažai.

Skaityti visą pranešimą