Bosnija ir Hercegovina gali praleisti Europos čempionatą – dalyvavimui tiesiog trūksta lėšų

Prieš 1 metus 88

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė gali praleisti 2022 metų Europos čempionatą, kadangi federacijai tiesiog trūksta lėšų dalyvavimui varžybose.

Bosniai pirmą kartą nuo 2015 metų turėtų sugrįžti į turnyrą, tačiau kol kas nacionalinės rinktinės dalyvavimas nėra užtikrintas.

Bosnijos krepšinio federacija paskelbė, kad organizacija negali padengti išlaidų, kurios būtinos, kad rinktinė galėtų dalyvauti 2022 m. vasarą vyksiančiuose turnyruose, įskaitant 2023 m. pasaulio čempionato atrankos varžybas ir Europos čempionatą.

Federacija teigia, kad dalį lėšų pavyko surinkti padedant rėmėjams ir institucijoms, tačiau dalyvavimui vis dar trūksta pinigų.

„Beldėmės į daugybę durų ir prašėme paramos, bet dažniausiai sulaukdavome neigiamų atsakymų. Dažnai buvome ignoruojami. Tai ypač pasakytina apie valstybės ir vietos valdžios institucijas“, – teigia federacija.

Praėjusią savaitę Bosnija ir Hercegovina paskelbė preliminarų sąrašą Pasaulio čempionato atrankos varžyboms ir Europos čempionatui. Į žaidėjų sąrašą įtraukti Portlando „Trail Blazers“ vidurio puolėjas Jusufas Nurkičius ir Madrido „Real“ puolėjas Džananas Musa.

„Negalime paaiškinti, kodėl iš valstybės ar federalinio biudžeto atskiriems klubams ir asociacijoms skiriama daugiau pinigų nei nacionalinėms rinktinėms? Ypač krepšiniui, kuris tiek daug kartų džiugino mūsų tautą ir ketina tai daryti artimiausiais mėnesiais. Šiuo metu nėra jokios išeities, o momentas, kai būsime priversti atšaukti dalyvavimą varžybose, nėra tolimas.

Kreipiamės į potencialius rėmėjus, ypač į valstybės ir savivaldybių institucijas, prašydami pagalbos. Tai mūsų nacionalinės komandos. Mūsų berniukai ir mergaitės. Jie išdidžiai nori atstovauti Bosnijai ir Hercegovinai, matyti tėvynės vėliavą ten, kur jai ir priklauso, tarp Europos ir pasaulio krepšinio supervalstybių vėliavų“, – rašoma pranešime.

„Ilgoji pertrauka“: Brazdeikis „Žalgiryje“, „Ryto“ pinigai ir derybos su Baldwinu, Šakičiaus sugrįžimas bei „Šiaulių“ išgąstis dėl dviejų lyderių

Skaityti visą pranešimą