Beveik po 2 metų Kleiza sulaukė atsiprašymo: Miškų urėdija neteisingai apkaltino dėl važinėjimo keturračiu

Prieš 1 metus 60

2021-ųjų sausį Valstybinių miškų urėdijos pareigūnų kartu su Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnais vykdomo reido metu buvo sustabdytas krepšininkas Linas Kleiza. Jam buvo pateiktas ne vienas kaltinimas, tarp kurių – reikalavimo sustoti nepaisymas. Visgi dabar krepšininkas paviešino, jog dėl mestų kaltinimų sulaukė atsiprašymo.

L. Kleiza socialiniame tinkle pasidalijo įrašu bei paaiškino, kuo baigėsi dvejus metus menanti istorija. Anot žinomo vyro, Valstybinių miškų urėdija pripažino, jog anuomet viešumoje paskleisti faktai neatitiko tikrovės, todėl atsiprašo.

„Labai dažnai sulaukiu klausimų apie savo garsųjį pasivažinėjimą keturračiais, todėl norėčiau atskleisti jo pabaigą – oficialus Miškų urėdijos atsiprašymas, kuris nesulaukė tokio atgarsio ir dėmesio kaip nebūtas pažeidimas“, – rašė L. Kleiza.

Krepšininko įkeltoje nuotraukoje taip pat matyti Valstybinių miškų urėdijos atsiprašymas: „2021 m. sausio 30 d. visuomenės informavimo priemonėse VĮ Valstybinių miškų urėdijos pareigūnų buvo paskleista tikrovės neatitinkanti informacija, kad Linas Kleiza padarė administracinius nusižengimus, nes nevykdė VĮ Valstybinių miškų urėdijos pareigūno teisėto reikalavimo sustabdyti transporto priemonę ir važinėjo keturračiu ne keliais. Dėl paskleistos tikrovės neatitinkančios informacijos atsiprašome Lino Kleizos.“

LRT.lt primena, kad L. Kleiza pareigūnas įkliuvo 2021-ųjų pradžioje. Kaip tuomet portalui nurodė Valstybinių miškų urėdijos atstovas Jonas Bacevičius, Nemenčinės seniūnijoje buvo pastebėti trys važiuojantys keturračiai, iš pradžių nereagavę į pareigūnų prašymą sustoti.

„Pirmiausiai bandėme stabdyti, bet nelabai stojo, tačiau policijos pareigūnų dėka galiausiai buvo sustabdyti. Išaiškėjo, kad ponas L. Kleiza važiavo su neregistruota transporto priemone, kuri neturi techninės apžiūros ir privalomojo civilinės atsakomybės draudimo“, – komentavo J. Bacevičius.

Pats krepšininkas tuomet pripažino kaltę, tačiau neigė, kad nenorėjo būti sustabdomas pareigūnų – tikino tai padaręs iš karto, kai pamatė perspėjamuosius švyturėlius.

Skaityti visą pranešimą