Benkunskui žadant šalinti kliūtis iš gatvių, vairavimo instruktorius kritikuoja savivaldybę: „Niekas nežino, koks bus Vilnius“

Prieš 1 metus 72

Vilniaus savivaldybė tikina neskųsianti prokuratūros tyrimo išvadų dėl miesto gatvių pertvarkos. Esą dalis nurodytų trūkumų jau pašalinta, kitas kliūtis planuojama šalinti. Tačiau išrinktasis meras sako, kad kalbėti, kiek šie darbai atsieis miestui ir gyventojams, dar anksti. Tuo metu vairavimo instruktorius teigia, kad nesusikalbėjimas tarp valdžios ir gyventojų didina įtampą.

Rinkimus laimėjęs konservatorius Valdas Benkunskas mini, kad šiuo metu turi 17 gatvių sąrašą. Bus svarstoma, kaip šiuos kelius pertvarkyti.

„Prokuratūrai pateikus reikalavimus persikėlėme iš estetinės diskusijos į dalykinę ir ekspertinę. <...> Turime 17 gatvių sąrašą. <...> Artimiausiu metu visus sprendinius, kurie kelia grėsmes miestiečių ir gyventojų saugumui, įvertinsime“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Svarbi valanda“ kalbėjo jis.

Meras žadėjo, kad Vilniaus gatvių saugumo klausimas taps jo „darbotvarkės labai svarbia dalimi“. Tačiau jis abejoja, ar teks apriboti lauko kavinių išdėstymą gatvėse, mano, kad šiuo klausimu galima rasti kompromisą.

„Kalbant apie lauko kavines, priešgaisrinės saugos tarnyba kelia klausimą, kad gaisro atveju būtų sudėtinga važiuoti. Bet mes iš Vilniaus tikrai nenorime pašalinti ar kad dingtų visos lauko kavinės, terasos. Šioje vietoje galbūt užtenka tam tikros dialogo formos, kad būtų susitarta ir priimti sprendimai“, – teigia V. Benkunskas.

Kiek šie darbai kainuotų miestui ir jo gyventojams, išrinktasis meras sako kalbėti esą per anksti.

O štai vairavimo instruktorius Artūras Pakėnas teigia, kad didžiausia problema ta, jog pertvarkas vykdantys politikai nesikalba su miestiečiais.

„Nieko nesako, patys mintyse kažką įsivaizduoja. Ir sako: Jūs tylėkite, nesikiškite, bus gerai. O kas bus gerai? Kodėl gerai? Ir kai kas nors pasako „dabar yra blogai“, atšaunama: Tu nesupranti, esi kvailys, mes padarysime, ir taip yra teisinga. Toks nesikalbėjimas su žmonėmis, eismo dalyviais, vilniečiais, neaiškinimas, kas vyksta, nedidina tarpusavio supratingumo“, – teigia jis.

Eksperto teigimu, vilniečiai nežino, koks ateityje bus jų miestas.

„Nė viena valdžia taip ir nepriėmė sprendimo, niekas nežino, koks bus Vilnius. Ar čia bus metro, ar tramvajus, ar troleibusai ir autobusai, ar dirižabliai? Bet kažkam vienam prisisapnavo, kad aš viską žinau ir aš dabar siaurinsiu“, – sako A. Pakėnas.

Vis dėlto būtent susiaurintomis ar į vienpuses perdarytomis gatvėmis labiausiai skundžiasi specialiosios tarnybos. Tarnyboms, kaip ir prokurorams, kliūna ir dėl kilpinio eismo Vilniaus senamiestyje įrengtos kliūtys: betoniniai atitvarai, stulpeliai, gėlių vazonai. Visa tai savivaldybė įsipareigojo pašalinti. Kaip ir spręsti lauko kavinių klausimą, kai dėl staliukų užstatoma važiuojamoji kelio dalis.

Skaityti visą pranešimą