Baltarusio mersedesas buvo paverstas važiuojančia kontrabandos slėptuve

Prieš 1 metus 66

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad ketvirtadienio rytą Specialiosios paskirties skyriaus Varėnos komandos pareigūnai su kolegomis iš Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialiosios paskirties skyriaus surengė prevencinę akciją.

Vilniaus rajone, kelyje Vilnius–Molėtai, sustabdytas patikrinti automobilis „Mercedes Benz GL 500“. Baltarusijoje registruotą 15 m. transporto priemonę vairavo 37-erių Baltarusijos pilietis.

Užsieniečio pateikti dokumentai buvo tvarkingi, jis Lietuvoje buvo legaliai, bet VSAT pareigūnų sustabdytas, – akivaizdžiai sutriko.

Pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, tad nuspręsta jį patikrinti Varėnos pasienio rinktinėje. Ten yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Nuojauta pasieniečių neapgavo: tikrinant paaiškėjo, kad įvairiose mersedeso vietose yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 1 656 pakelius cigarečių „Minsk Superslims“, „Minsk Capital QS“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo vairuotojui gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų ir automobilio konfiskavimas.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Neteisėtai rūkalus gabenusiam baltarusiui įteiktas šaukimas atvykti į Purvėnų pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Baltarusio mersedesas buvo paverstas važiuojančia kontrabandos slėptuve

© VSAT

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą