Baltarusijos opozicionierė Kalesnikava gydoma intensyviosios terapijos skyriuje

Prieš 1 metus 51

Viena Baltarusijos opozicijos lyderių Maryja Kalesnikava buvo paguldyta į ligoninę ir yra intensyviosios terapijos skyriuje. Apie tai pranešta Baltarusijos opozicijos politiko Viktoro Babarykos tviterio paskyroje, rašo „Nexta“.

Lapkričio 28 dieną M. Kalesnikavą „paėmė greitoji pagalba“ ir nuvežė į Gomelio ligoninę skyrių, priežastis nežinoma, sakoma V. Babarykos tviteryje.

„Kolonijos darbuotojai neleido jos advokatui susitikti su Maryja, taip pažeisdami jos konstitucines teises. Pasak advokato, jų veiksmai bus apskųsti prokuratūrai“, – rašoma V. Babarykos socialiniame tinkle.

‼️Urgent! Maria Kalesnikava @by_kalesnikava is in the ICU of the Homel Clinical Hospital. The cause is unknown.

— Виктор Бабарико (@viktar_babaryka) November 29, 2022

„Kolonijos administracija nieko nesakė apie hospitalizaciją. Advokatas Vladimiras Pylčenka anksčiau skundėsi prokuratūrai ir valstybiniam kalėjimų departamentui dėl savo nuogąstavimų dėl Maryjos sveikatos. Į skundus nebuvo reaguota“, – vėlesniame įraše teigė V. Babaryka.

Šių metų sausį pranešta, kad nuteista Baltarusijos opozicionierė M. Kalesnikava išsiųsta į Gomelio 4-ąją moterų pataisos koloniją.

Baltarusijos opozicijos po ginčytinų 2020-ųjų prezidento rinkimų įsteigtos Koordinacinės tarybos narė M. Kalesnikava buvo nuteista kalėti 11 metų.

Per teismą, kuris vyko už uždarų durų, ji buvo kaltinama siekiais neva pakenkti nacionaliniam saugumui ir sąmokslu „siekiant nekonstituciniu būdu užgrobti valdžią“.

M. Kalesnikava yra vienintelė Baltarusijoje likusi protestų lyderė. Ji sulaikyta 2020-ųjų rugsėjo 8 dieną, prie Baltarusijos ir Ukrainos sienos.

Skaityti visą pranešimą