Baltarusijos KGB skelbia Gardine nukovę užsienio teroristą, kuris planavo ataką

Prieš 1 metus 48

Baltarusijos saugumo tarnyba (KGB) pranešė, kad Gardino mieste nukautas užsienio pilietis, rengęs teroristinę ataką. Tai pranešė valstybinė Baltarusijos agentūra „BelTA“, kurią citavo „Nastojaščeje vremia“.

Kaip nurodoma KGB pranešime, tarnyba „ėmėsi specialių priemonių, kad užkardytų į Baltarusijos Respubliką iš užsienio atvykusius asmenis, kurie turėjo tikslų vykdyti teroristinius aktus“. Vyras, įvardinamas kaip L., „turėjo automatinių ginklų ir granatų“, pasipriešino pareigūnų veiksmams ir buvo nukautas. Civiliai ir pareigūnai nebuvo sužeisti, nurodė KGB.

Tarnyba neatskleidė iš kokios valstybės atvyko minėtas vyras, ar jis veikė vienas, nors pranešime kalbama apie į šalį atvykusius „asmenis“.

Kiek anksčiau Gardino gyventojai pranešė apie susišaudymą ir sprogimus Kurčatovo gatvėje. Liudininkai teigia matę, kaip pareigūnai į mašiną „įkėlė vyrą“, neaišku, ar jis buvo gyvas, ar ne, pranešė „Radio Svoboda“ baltarusių kalbos tarnyba.

Baltarusijos režimo pareigūnai dažnai kaltina Ukrainą ir Vakarų šalis rengiant provokacijas, bet šios kaltinimus atmeta.

Skaityti visą pranešimą