Baltarusijos eksportuotojai pripažįsta: traukiamės iš Lietuvos, Lenkijos rinkų, dirbame su Rusija ir Kinija

Prieš 2 metus 180

Kaip praneša valstybinė Baltarusijos naujienų agentūra BELTA, koncerno „Belkoopsojuz“ valdybos pirmininkas Olegas Mackevičius interviu STV laidai „Nedelia“ kalbėjo apie eksportą, kai taikomos sankcijos.

„Palaipsniui traukiamės iš artimiausių kaimynių – Lietuvos, Lenkijos, Latvijos – rinkų, kur veždavome laukines uogas (mėlynes, bruknes, vaivorus). Pradėjome glaudžiau bendradarbiauti su Rusija ir Kinija. Rusijoje iš pradžių gabenome į šešis regionus, o dabar – į 18. Į Leningrado, Tiumenės sritis eksportas išaugo 8 kartus, į Lipecką – 4 kartus, į Sankt Peterburgą – 2 kartus. Dirbame visomis kryptimis“, – pabrėžė O. Mackevičius.

Jis pažymėjo, kad į Kinijos rinką patekti sunku, tačiau ji labai perspektyvi.

„Europa šiuo metu galvoja, kaip, per kokią logistiką, susigrąžinti mūsų uogas. Paprastas verslas labai išgyvena, kad nutrūksta ryšiai, sutartys, kurios buvo naudingos ir jiems. Štai toks politinis sprendimas. Kaip man sakė vienas lietuvių verslininkas: „Mes rasime būdą ir 2022 m. pirkti iš jūsų mėlynes“, – sakė O. Mackevičius.

Atskirai jis paminėjo kailio gaminių eksportą. „Buvau labai patenkintas praėjusiais metais, kai pakilo kaina – vidutinė odos kaina siekė 30–35 JAV dolerių. Atsidarė rinkos, jos atgijo, įskaitant Kiniją, Rusiją. Jei pažiūrėtume struktūrą, Kinijai pardavėme apie 50 proc. Rusijai – apie 40 proc., tik 10 proc. liko vidaus rinkoje“, – aiškino „Belkoopsojuz“ valdybos pirmininkas.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą