Balčiūnas – apie moterų rinktinės pasirodymą atrankoje, kiekybės trūkumą ir paieškas užsienyje

Prieš 1 metus 56

Pasibaigus Europos moterų krepšinio čempionato atrankai, aiškios visos finalinio etapo dalyvės. Tarp jų šiemet ir vėl nebus Lietuvos rinktinės. Tačiau šalies krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas mato komandą žaidžiančią 2025 metų čempionate ir dėlioja moterų krepšinio plėtros planus.

Rimantui Grigui su Lietuvos rinktine nepavyko įgyvendinti iškelto tikslo – viltys dužo paskutiniame atrankos lange. Visgi federacija mato teisingu keliu einančią rinktinę. M. Balčiūnas neabejoja – prie elito priartėjusi komanda po poros metų pravers finalinio etapo duris. Pasiekimus vertins LKF Vykdomasis komitetas, tačiau R. Grigas turėtų likti trenerio poste.

„Kokybinis progresas, komandos formavimo, trenerių darbo, tikrai yra aiškus. Vienos rungtynės negali išmušti iš to ritmo, ir mes kažkokių strateginių kardinalių pokyčių tikrai nedarysime“, – LRT komentavo M. Balčiūnas.

Šalies krepšinio vadovai jau aptarė kartų kaitos klausimą, dirbtinių procesų nebus, bet įsilies užsienio lietuvės. Justės Jocytės tėtis Alvydas Jocys federacijoje kuruoja merginų atrankų projektą, Aurimas Matulevičius rūpinasi išeivijos žaidėjų paieškomis. Netrukus bus galima išgirsti apie naujas pavardes iš Italijos, Australijos ir Jungtinių Valstijų.

„Taip greitai jos nesiintegruos. Iš pradžių reikia gauti pilietybes, integruoti į jaunimo rinktines, įsitikinti jų pajėgumu, bet potencialas yra labai didelis“, – pareiškė LKF generalinis sekretorius.

Jis džiaugiasi kapitonės Gintarės Petronytės pavyzdžiu: „Nėra nė vieno argumento, tam, kad dabar ji nustotų žaisti ir už rinktinę. Mes labai dėkingi už Gintarės atsidavimą. Aš jau nešneku apie jos psichologinį indėlį. Darysime viską, kad Gintarė ir toliau išliktų tokia efektyvi tiek rinktinei, tiek klubui. Džiaugiuosi, kad ji grįžo į Lietuvą. Ir mūsų vizija stiprės darant Vilniaus „Kibirkštį“ bazine moterų krepšinio komanda“, – pridūrė M. Balčiūnas.

Federacija norėtų daugiau Lietuvos krepšininkių matyti „Kibirkšties“ klube, svarsto, kad antra europiniuose turnyruose dalyvaujanti komanda galėtų atsirasti uostamiestyje. Kol kas didžiausia problema moterų krepšinyje – kiekybės trūkumas.

Skaityti visą pranešimą