Avarija prie Vilniaus pareikalavo dviejų gyvybių, aukų gali daugėti: automobilis sumaitotas tiek, kad ugniagesiai nežino, ar beliko gyvų

Prieš 1 metus 58

Pirmadienio rytą Vilniaus rajone pranešta apie lengvojo ir sunkiasvorio automobilių susidūrimą. Pirminiais duomenimis, žuvo keturi žmonės, bet informacija tikslinama.

Pirmadienį, 07.16 val., Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus rajone, Maišiagalos seniūnijoje, Maišiagalos miestelyje, Jauniūnų gatvėje susidūrė sunkiasvoris ir lengvasis automobilis. Skelbta, kad buvo prispaustų, nukentėjusių žmonių.

Kaip vėliau LRT.lt teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas, pirminiais duomenimis, keturi žmonės žuvo. Tuo metu Vilniaus apskrities VPK gavo pirminę informaciją apie du žuvusius žmones, vėliau LRT RADIJUI patikslino apie keturias avarijos aukas. Gelbėtojams pavyko išlaisvinti vaiką. Jis atiduotas medikams.

„Pagal atnaujintą informaciją iš tikrųjų kol kas ir nėra aišku, kiek žmonių žuvusių. Automobilis yra labai smarkiai sumaitotas ir tikslinamas jame buvusių žmonių skaičius. Įvykio vietoje dirba ir ugniagesiai-gelbėtojai, ir policijos pareigūnai, fiksuojamos aplinkybės“, – LRT.lt sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

„Keturi suaugę žuvę. Ir buvo vaikas, amžiaus tikrai nežinome. Pagal pirminę informaciją lengvasis automobilis išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su vilkiku. Neturime informacijos, ar automobilio vairuotojas buvo blaivus. Vilko vairuotojas buvo blaivus, jis ir paaiškino pirmines avarijos aplinkybes. Įvykio vietoje eismas yra uždarytas, tačiau pareigūnai nukreipinėja automobilius aplinkkeliu“, – LRT RADIJUI sakė Vilniaus AVPK atstovė Julija Samorokovskaja.

Įvykio vietoje dirba du PAGD ekipažai, daugiau detalių kol kas nepateikiama.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai, Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Skaityti visą pranešimą