Auksinė taisyklė, kuri padės išvengti skaudžių traumų: išliksite saugūs ant ledo, jei eisite kaip pingvinas

Prieš 1 metus 87

Artimiausiomis dienomis šalyje sulauksime įvairių kritulių – sniego, šlapdribos ir lietaus, o tai bus puiki terpė formuotis ledui ant kelių ir šaligatvių.

Sinoptikai ir medikai įspėja – šiomis dienomis bus slidu, todėl žengti miestų gatvėmis reikėtų itin atidžiai, nes galima patirti itin skaudžių traumų.

„Labai pavojingos orų sąlygos žiemą dažniausiai būna tuomet, kai virš šalto žemės paviršiaus užslenka šiltesnė oro masė. Tuomet vietoj snaigių gali kristi smulkūs lašeliai, kurie vos patekę ant paviršių iš karto prišąla ir pamažu formuoja ledo sluoksnį“, – rašoma sinoptinių prognozių puslapyje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Čia pat dalinamasi patarimu, kaip eiti keliu esant slidžiai dangai.

Bene vienas pagrindinių patarimų – eikite kaip pingvinas.

„Norėdami vaikščioti ant ledo, laikykite svorio centrą virš priekinės kojos. Vienas iš tai supratusių gyvūnų – pingvinas. Įsivaizduokite, kad pats esate pingvinas ir viskas bus gerai“, – kaip vaikščioti ant ledo dalinamasi socialinėje erdvėje.

LRT.lt primena, kad antradienio diena bus niūri ir debesuota, visoje šalyje turėtume sulaukti kritulių. Rytinėje šalies pusėje daugiausia turėtų kristi sniegas, vakarinėje dažniau pažirs šlapdriba ir lietus. Daugelyje vietovių turėtų išlikti slidu dėl lijundros, ji vietomis laikysis kone iki vakaro.

Pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas, tik prie jūros jis ims keisti kryptį į pietų, pietvakarių.

Įdienojus temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Vėsiausia išliks rytiniame šalies pakraštyje, o šilčiausia bus prie jūros.

Skaityti visą pranešimą