Auklėtinių darbštumo pasigedęs R.Kurtinaitis: šiuo metu mūsų tokie pajėgumai

Prieš 1 metus 51

Alytaus „Wolves“ prasibrovė tarp Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lyderių, bet pastaruoju metu ėmė buksuoti.

Du pastarieji „vilkų“ mačai baigėsi skaudžiai – namie iššvaistyta milžiniška persvara ir pralaimėta prieš Jonavos „CBet“, išvykoje nepavyko įveikti ir nukraujavusių „Gargždų“.

Po nesėkmės Palangoje ekipos strategas Rimas Kurtinaitis neslėpė matantis nemažai spragų savo ekipos žaidime.

„Pradėjome rungtynes prastai, jautėsi gal truputėlį nuovargis, nes ką tik grįžome iš kelionės po rungtynių prieš „Budivelnik“. Visur trūko kokio pusmetrio, tiek kovojant dėl kamuolių, tiek prasiveržinėjant puolime, tiek užbaigiant atakas iš po krepšio. To ir užteko, kad šiandien pralaimėtume“, – teigė strategas.

– Varžovai atkovojo 16 kamuolių puolime, tai ir sietumėte su nuovargiu?

– Ne, nesiečiau to su nuovargiu, bet tai yra mūsų šio sezono problema, kurios niekaip nepavyksta atsikratyti. Laimėjome daug rungtynių, bet niekada nelaimėjome kovos dėl atšokusių kamuolių ir čia yra didžiausia mūsų problema. Jei klaidų skaičių sumažinome iki 9 ar 10, šį vakarą padarėme tik šešias, čia viskas yra gerai, žaidėjas gali pataikyti ar nepataikyti, čia kaip diena, bet atkovoti kamuolių specialaus talento nereikia. Tai yra juodas darbas, kurį turime atlikti aikštelėje ir kol kas jo neatliekame.

– Pirmus baudų metimus metėte tik trečiajame kėlinyje. Agresyvumo stoka?

– Vienas iš tų faktorių, bet ne tik. Buvo keletas situacijų, kur buvome verti mesti baudų metimus.

– Sunkios rungtynės Jeffery Taylorui, gal tam yra kažkokių priežasčių?

– Taip, jis pusantro mėnesio po traumos nesportavo, turėjome tą pertrauką, rinktinės „langą“, jis tuomet sirgo savaitę, turėjo temperatūros ir negalėjo sportuoti. Jis nėra formoje ir per rungtynes bandome atvesti jį į formą, nes daug keliaujame. Deja, šiandien tai nenutiko.

– Eigirdas Žukauskas ir Ericas Buckneris rinkosi pražangas, nekirbėjo mintis mesti aikštėn naujoko Rashardo Kelly?

– Mes negalime jo įmesti, jis tik vakar atvyko. Jam reikia kažką žinoti, ką mes žaidžiame. Nebūtų protinga žaidėją iš lėktuvo mesti į aikštę, kur jis visiškai nesigaudo, nei kokioje šalyje yra, nei kokį krepšinį čia žaidžiame.

– Ko apskritai tikitės iš savo naujoko?

– Jis yra energingas, neblogai ginasi, gali pervaryti kamuolį, kas yra labai svarbu, kai turi „ketvirtą numerį“ ir po nuimto kamuolio gali pervaryti per visą aikštę, duoti greitį komandai. Jis yra ir geras kovotojas dėl atšokusių kamuolių, gynyboje neblogai ginasi, puolime, na, gerai užbaigia po krepšiu, turi daug judesių. Manau, kad jis mus sustiprins.

– Nuvertinote be trijų žaidėjų buvusius varžovus?

– Ne, mes visada žaidžiame iš visų jėgų, šiuo metu mūsų tokie pajėgumai, kaip matėte, žaidžiame aštuoniais žmonėmis, nes irgi eilė žaidėjų nežaidžia. Kartais pritrūksta žaidėjų, kurie aikštėje labiau susikaupia, tai ir parodė „Gargždai“.

„Ilgoji pertrauka“ apie „Savivaldybių lygą“: brangiausi kiekvienos komandos žaidėjai, klubų biudžetai, savivaldybių indėlis ir geriausiai/blogiausiai išnaudojami pinigai

Skaityti visą pranešimą