Atskridęs iš užsienio klaipėdietis tokio sutikimo nesitikėjo: kelionė namo baigėsi už grotų

Prieš 1 metus 96

www.DELFI.lt

2022 m. rugpjūčio 24 d. 22:16

aA

Vilniaus oro uoste pasieniečiams įkliuvo iš Liverpulio atvykęs klaipėdietis. Paaiškėjo, kad jis vengia atlikti arešto bausmę. Šiemet Lietuvos pasienyje sulaikytų ieškomųjų skaičius artėja prie tūkstančio.

 kelionė namo baigėsi už grotų

© DELFI / Dainius Sinkevičius

Antradienį, rugpjūčio 23 d., Vilniaus oro uoste dirbantys pasieniečiai patikrino reisu iš Liverpulio atskridusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu VSAT pareigūnai nustatė, kad vienas atvykusiųjų, Klaipėdoje gyvenantis 21-erių vyras, turi nemalonumų su teisėsauga.

Paaiškėjo, kad jis yra nuteistas arešto bausme, bet vengia ją atlikti. Dėl šios priežasties uostamiesčio gyventojo paiešką Klaipėdos apskrities policija buvo paskelbusi pernai liepos viduryje.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos tarnybines patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis perduotas atvykusiam sostinės policijos konvojui.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai jau sulaikė 963 asmenis, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų.

Daugiausiai tokių ieškomųjų (753) pasieniečiams įkliuvo šalies oro uostuose.

www.DELFI.lt

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Įvertink šį straipsnį

Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.

Skaityti visą pranešimą