Atnaujinamos vaikų žaidimų aikštelės Bernardinų sode

Prieš 11 mėnesius 76

Kitą savaitę sostinės Bernardinų sode pradedamos atnaujinti vaikų žaidimų aikštelių dangos, atsiras naujas žaidimų įrenginys vaikams su negalia.

Nuo pirmadienio viena iš dviejų vaikų žaidimų aikštelių jau bus uždaryta remontui. Šeimos su mažiausiais vaikais kviečiamos laikinai rinktis kitas artimiausias vaikų žaidimų aikšteles. Mažųjų (nuo 2 iki 6 m. amžiaus) aikštelė bus renovuojama iki gegužės 21 d., tuo tarpu toliau veiks greta esanti aikštelė didesniems vaikams nuo 6 iki 12 m. Jos remontas – antrame etape, nuo gegužės 22 d.

Iki birželio mėnesio 9 dienos planuojama paeiliui atnaujinti abi žaidimų erdves: pirmiausiai įrenginiai bus išmontuoti ir keičiama visa aikštelės danga. Ji bus saugesnė, patvaresnė. Sumontavus žaidimų įrangą, vienoje aikštelių atsiras ir visiškai naujas įrenginys, pritaikytas vaikams, turintiems judėjimo negalią.

Bernardinų sodo žaidimų aikštelėms jau daugiau kaip 10 metų. Nors įrenginiai būdavo prižiūrimi ir susidėvėjusios dalys keičiamos naujomis, aikštynui jau labai reikėjo kapitalinio atnaujinimo.

Žaidimų aikštelės renovacijos darbus atliks UAB „Economus“. Atnaujinimai kainuos apie 45 tūkst. Eur.

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą