Armijos išvengti bandęs Rusijos ledo ritulininkas siunčiamas tarnybai į Arktį

Prieš 1 metus 91

Rusijos ledo ritulininkas Ivanas Fedotovas buvo sulaikytas savo šalyje ir apkaltintas vengimu atlikti karo tarnybą. Kiek netrukus Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS paskelbė, kad sutartį su Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) klubu turintis rusas siunčiamas tarnauti į Arktį.

25-erių metų vartininkas penktadienį buvo sulaikytas Sankt Peterburge ir pristatytas į karo ligoninę, nes jam sušlubavo sveikata. Šią informaciją Rusijos naujienų agentūra RIA pranešė vartininko advokatas.

Anot jo, dėl streso I. Fedotovas pasijuto blogai ir susirgo gastritu.

Į Severomorską, esantį Kolos pusiasalyje, pristatytas I. Fedotovas, TASS teigimu, bus dislokuotas Arkties vandenyne esančiame salyne, kur įsikūręs Rusijos karinis dalinys.

Rusijoje jaunuoliai privalo atlikti karinę tarnybą, I. Fedotovo advokatas neigia, kad ledo ritulininkas vengė tai padaryti.

Suomijoje gimęs I. Fedotovas 2015 m. NHL naujokų biržoje 188-uoju šaukimu buvo pakviestas Filadelfijos „Flyers“ ekipos, tačiau iki šiol JAV nežaidė.

Pastaruoju metu jis rungtyniavo Maskvos CSKA klube, tačiau 2022 metų gegužę sudarė metų sutartį su „Flyers“ klubu ir rengėsi išvykti į NHL.

I. Fedotovas šiemet su Rusijos rinktine Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro medalį.

Skaityti visą pranešimą