Argentinos Supertaurės finale – emocijos, provokacijos ir net dešimt raudonų kortelių

Prieš 1 metus 73

Argentinoje sužaistas ypač emocingas ir skandalingai pasibaigęs Supertaurės varžybų („Trofeo de Campeones de la Liga Profesional“) finalas, kuriame parodyta net dešimt raudonų kortelių, o žaidėjai kelis sykius vos nesukėlė masinių muštynių.

San Luiso mieste vykusiose finalo rungtynėse pergalę po pratęsimo 2:1 šventė Aveljanedos „Racing Club“, įveikęs Buenos Airių „Boca Juniors“.

„Boca Juniors“ žaidėjas Norberto Briasco įmušė pirmąjį įvartį 19-ąją rungtynių minutę, bet jau po 3 minučių Matias Rojas rezultatą išlygino.

Abi komandos turėjo progų įvarčiams, į vartų pusę per mačą smūgiavo po dviženklį kiekį kartų, tačiau iki pagrindinio laiko pabaigos įvarčių pasiekta nebuvo.

Jau per pridėtą laiką antrojo kėlinio pabaigoje įvyko pirmasis rimtas incidentas, kai aikštėje vienas kitą grubiai stumdyti pradėjo Sebastianas Villa ir Johanas Carbonero. Abiem buvo parodytos tiesioginės raudonos kortelės.

Sužaidus 10 minučių pratęsimo pirmajame kėlinyje raudoną kortelę prieš save išvydo „Boca Juniors“ žaidėjas Alanas Varela. Kovodamas dėl kamuolio jis koja įspyrė varžovui į tarpkojį.

Pergalingas įvartis ir susistumdymas nuo 4:45 min.

Galiausiai mačas baigėsi pergalingu įvarčiu ir skandalu bei dar 7 raudonomis kortelėmis.

118-ąją minutę po aukšto perdavimo Carlosas Alcarazas nukreipė kamuolį į vartus, taip išplėšdamas pergalę „Racing Club“ ekipai, tačiau įvartį 19-metis šventė ne pačiu gražiausiu būdu.

Marškinėlius nusivilkęs ir su komandos draugais pasidžiaugęs C. Alcarazas netrukus atsisėdo prieš „Boca Juniors“ sirgalių tribūną, o ši provokacija nepatiko varžovų žaidėjams.

Visas būrys „Boca Juniors“ futbolininkų užsipuolė C. Alcarazą, vienas jų čiupo jam už ausies, kitas į veidą metė kamuolį.

Teisėjas parodė raudoną kortelę pačiam C. Alcarazui ir jo komandos draugui Catrieliui Cabellosui bei dar 5 žaidėjams iš „Boca Juniors“.

Iš viso buvo parodyta net 10 raudonų kortelių, iš kurių 7 gavo „Boca Juniors“ futbolininkai.

Rungtynių teisėjas Facundo Tello švilps ir netrukus prasidėsiančiame pasaulio futbolo čempionate.

Skaityti visą pranešimą