Arestovyčius teigia, kad mobilizacija yra Putino apgaulė: dalinė yra tokia pati kaip visiška

Prieš 1 metus 111

Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskelbta dalinė mobilizacija Rusijoje yra antrasis Rusijos pralaimėjimas kare prieš Ukrainą, kurį rusai faktiškai pripažino, sako Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius sakė „Unian“. Jis priduria, kad žodis dalinė taip pat skirtas apgauti rusus, nes niekas iš tiesų nežinos, kiek jų yra mobilizuota.

„Tai yra „specialiosios operacijos“ pralaimėjimo pripažinimas ir bandymas pradėti karą. Tai jau antras jų pripažintas pralaimėjimas kare. Visų pirma buvo „Kyjivas bus užkariautas per tris dienas“, o 210-ąją karo dieną sakė „pakviesime dar 300 tūkst.“, – pažymėjo Arestovičius.

„Labai noriu pamatyti, kaip jie vykdys mobilizaciją. Labai noriu pamatyti, kuo jie (kariai – LRT.lt) apsirengs žiemą (...). Jie įvertino mūsų kontrpuolimo perspektyvas ir suprato, kad mes sugriausime bet kurią fronto linijos dalį, į kurią rimtai susitelkiame. Jie buvo išsigandę, nes antrojo fronto griuvimo nebūtų atlaikiusi net propaganda", – aiškino O. Arestovyčius.

Patarėjas įsitikinęs, kad V. Putinas apgavo rusus dėl dalinės mobilizacijos, nes nė vienas iš jų negalės kontroliuoti, kiek vyrų bus pašaukta.

„Jis toks pat „dalinis“ kaip ir pilnas. Kaip tai kontroliuosite? Ar 300 tūkst. šaukimų ar 305, 320, 340 tūkst.? Kas turės prieigą prie visų duomenų ir galės pasakyti: „Palaukite, o kur dar jūs šaukėte, juk iš viso deklaravote 300 tūkst.?“ Ta 300 tūkst. nuostata nieko nereiškia. Jei jų yra 300 tūkst., prireikus bus 500 tūkst. Tai atviri vartai mobilizacijai. Viskas prasidėjo nuo apgaulės“, – sakė patarėjas.

Be to, O. Arestovyčius paminėjo dainininkę Alą Pugačiovą, kuri neseniai ragino pripažinti ją užsienio agente Rusijos Federacijoje.

„Man asmeniškai kyla didžiausias įtarimas, kad tai (mobilizacija – LRT.lt) yra reakcija į trumpą Alos Pugačiovos „Instagram“ žinutę (...). Realiai šis sužeistas žvėris klykė, nes Ala Borisovna jį puolė“, – aiškino O. Arestovyčius.

Apibendrindamas Arestovičius atkreipė dėmesį į rusų trumparegiškumą ir tikino, kad V. Putino valdymas žlugo „specialiojoje operacijoje“.

LRT.lt primena, kad V. Putinas rugsėjo 21 d. paskelbė dalinę mobilizaciją Rusijoje. Kremlius ketina pašaukti 300 tūkst. rusų.

Skaityti visą pranešimą