Arestovyčius: Kremlius jau suvokia pralaimėjimą, dabar derasi dėl kainos

Prieš 1 metus 56

Rusijos kariai pavasarį patirs dar vieną pralaimėjimą ir padėtis taps blogesnė visai Rusijai. Kremlius jau suvokia, kad pralaimėjo karą ir dabar bando išsiderėti kuo palankesnę to kainą, teigė Ukrainos prezidentūros patarėjas Oleksijus Arestovyčius.

„Tai fazė, kur Putinas ir Lavrovas derasi dėl pralaimėjimo kainos. Jie suvokia, kad pralaimėjo, bet nori ją (kainą) sumažinti. Jų pusėje didžiausi romantikai tikisi pergalės – išlaikyti Donecką, Luhanską, Krymą, galbūt ir dalį Zaporižios. O blaiviausi jau derasi dėl pralaimėjimo kainos. Sankcijų atšaukimo, asmeninės neliečiamybės, bent kažkokių teritorijų nuolaidų, bent kažko“, – laidoje „Feigin Live“ kalbėjo O. Arestovyčius.

Anot jo, iki pavasario rusų kariai patirs dar vieną pralaimėjimą.

„Dabar šis bandymas panaudoti atkurtus rusų dalinius žlugs. Jie atsigaus sausį-vasarį, turės irano perduotų ginklų, bandys smūgiuoti mūsų energijos sistemai, kad mes draugiškai pasiduotume. Jiems nepavyks apie vasarį-kovą. Tada ekonominė padėtis itin pablogės, didės politinė izoliacija, veiks sankcijos naftai. Tada jie derėsis dėl pasidavimo kainos“, – teigė O. Arestovyčius.

Anot jo, tai gali vesti ir prie diskusijų dėl besąlyginio Krymo atidavimo Ukrainai.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų požiūris į Krymo vartus reiškia Krymo tilto sugriovimą, juo neįmanoma naudotis. Atsargos turės būti gabenamos laivais. Bet tai reiškia, kad bet kuris laivas ar lėktuvas, bandantis ten patekti bus pasiekiamas ukrainiečių raketoms“, – pažymėjo patarėjas.

Skaityti visą pranešimą