Arestovyčius apie Lietuvos sprendimą neperduoti ginklų Ukrainai: kiekviena haubica gelbsti gyvybes

Prieš 1 metus 62

Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius sako, kad Lietuva yra viena artimiausių Ukrainos sąjungininkių. Komentuodamas šalies sprendimą Ukrainai neperduoti haubicų ir oro gynybos sistemų NASAMS, jis pabrėžia, kad svarbiausia yra bendra politikos kryptis.

„Svarbiausia yra tolesnės politikos kryptys. Ar yra sunku ir toliau ieškome išeičių, ar yra sunku ir daugiau neskiriame paramos? Mes labai puikiai žinome, kad Lietuva nuo pat karo pradžios ieško išeičių. Manau, kad ilgainiui ras būdų perduoti ir „Panzerhaubitze“ haubicoms, ir NASAMS“, – LRT RADIJUI teigia O. Arestovyčius.


Vis dėlto jis akcentuoja, kad Ukraina neturi jokio kito sąjungininko, kuris taip aktyviai remtų šalį karo akivaizdoje, kaip tai daro Lietuva.

„Artimesnį sąjungininką nei Lietuva Ukrainai rasti sunku. Lietuva šiuo klausimu veikia proaktyviai. Kartais man atrodo, kad Lietuva mums perdavė kokius 3 karinius biudžetus. Kai Kyjivas buvo apsuptas, Lietuvos prezidentas buvo vienas pirmųjų, atvykusių mūsų palaikyti. Kalbantis su Lietuvos ekspertais man yra aišku, kad ryžtas yra. O kiekviena skirta „Panzerhaubitze“ haubica gelbsti gyvybes“, – mini O. Arestovyčius.

Antradienį LRT RADIJUI komentarą davė Ukrainos prezidentūros vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius. Visas interviu su juo ketvirtadienį, laidoje „Svarbus pokalbis“ po 14 val. žinių.


Skaityti visą pranešimą