Apie viską ištaisiusią gynybą ir nebaigtą darbą kalbėjęs Žibėnas: Salonikuose bus trigubai sunkiau

Prieš 1 metus 48

Vilniaus „Rytas“ FIBA čempionų lygos įkrintamąsias pradėjo vakarėliu namuose – varžovams šansų nepalikusi sostinės ekipa Salonikų PAOK sutriuškino rezultatu 85:62, o iš aikštelės komandą išlydėjo varžovų kurtinančios ovacijos. 

„Tai buvo gera pergalė mums, mes kontroliavome rungtynes gynyboje, atkovotais kamuoliais. Mes kontroliavome emocijas, tai man yra svarbiausia, to nedarėme keliose pastarosiose rungtynėse, turime tai daryti ir kitose rungtynėse“, – po pergalės teigė „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Nors pirmasis kėlinys ir prasidėjo permainingai, tačiau jam įpusėjus „Rytas“ palengva pradėjo didinti savo pranašumą ir nepaisant J. Riley siautulio po pirmojo kėlinio turėjo 7 taškų persvarą.

PAOK žaibiškai pradėjo antrąjį kėlinį ir netruko sumažinti deficitą iki 2 taškų, bet likusios 6 kėlinio minutės priklausė vilniečiams, kurie prieš ilgąją pertrauką jau turėjo susikrovę 14 taškų pranašumą.

Po ilgosios pertraukos į aikštelę sugrįžę vilniečiai demonstravo fantastišką energiją tiek puolime, tiek gynyboje ir sugebėjo susikrauti rekordinį 23 taškų pranašumą, o prieš paskutinį ketvirtį komandas skyrė 21 taškas (65:44).

Ketvirtasis kėlinys tapo tikru vakarėliu „Ryto“ ekipai, kuri visiškai perėmė rungtynių kontrolę, dominavo iki pat rungtynių pabaigos ir sukūrė puikų šou savo žiūrovams.

Priminsime, kad serijoje iki dviejų pergalių „Rytas“ įsiveržė į priekį 1:0. Atsakomosios rungtynės Graikijoje vyks sausio 11 d.

Vilniaus komandoje penki žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, penki žaidėjai surinko dviženklį naudingumo balų skaičių, tad lyderių gausa skųstis vilniečiai negalėjo.

„Labai svarbu, kad tai yra komandinė pergalė, svarbu, kad visi įdėjo indėlį gynyboje, Stabdyti varžovų lyderius yra svarbu, jie per pastarąsias rungtynes sugebėdavo grįžti iš didelio deficito. Turėjome būti įsielektrinę visas rungtynes gynyboje. Smagu pradėti naujus metus taip, norisi tai neštis į kitas rungtynes, nesvarbu koks varžovas, kokia lyga“, – kalbėjo G. Žibėnas.

„Ryto“ komanda gerą darbą šiose rungtynėse atliko ir rungtynėse. Varžovų puolimo trio – Jalenas Riley, Jaylenas Handsas ir Yannickas Franke – šiose rungtynėse kartu sudėjus pelnė 34 taškus, nors vidutiniškai Čempionų lygoje pelno po 48 taškus.

„Tai yra žaidėjai, kurie veža Salonikų vežimą. Didelis akcentas buvo apie juos, turėjome dalintis pražangas, neleisti priimti kamuolių, dirbti aukštai prie užtvarų. Buvo geras darbas gynyboje, nemanau, kad jie turėjo daug laisvų metimų. Negalime atsipalaiduoti, Salonikuose bus trigubai sunkiau, bus daug kraujo, pergalę reiks per kančias iškovoti“, – pabrėžė vilniečių strategas.

Rungtynes gynėjų linijoje puikiai pradėjo Elvaras Fridrikssonas, tiesa, jo žaidimas vėliau kiek išsimušė, bet iš jo vadžias perėmė kiti „Ryto“ gynėjai, o G. Žibėnas vėl pabrėžė – viskas, kas nesigavo puolime buvo taisoma gynyboje.

„Paminėsiu visus gynėjus, vienas iš plano dalių buvo mūsų agresyvūs gynėjai, iš to sukūrėme daug pikernolo veiksmų. Aišku, galėjome puolime ir dar daugiau, Elvaras yra mūsų motoriukas puolime, kartais kažkiek persistengia. Šiandien neradome gerų perdavimų į kampus, tai yra mažytė detalė, kur galime patobulėti. Taip pat 18 klaidų nepuošia mūsų puolimo, bet viską ištaisėme gynyboje, tuo labai džiaugiuosi“, – dėstė G. Žibėnas.

Vilniaus komandos strategas buvo tikras – atsakomosiose rungtynėse Salonikuose laukia žymiai sunkesnė kova.

„Žinome, kaip bus sunku, kokie karšti jų fanai. Manome, kad vienas iš jų didelių jau žais kitose rungtynėse. Šansai ten laimėti yra 50/50. Tai yra labai svarbi komanda, neapsigaukite, mes šiandien gerai sužaidėme, bet tai nieko neduoda, bilieto mums neduoda. Man patiko, kad rūbinėje nebuvo atsipalaidavimo, žaidėjai nieko nešventė, tuo ir pasireiškia branda“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Beje, pasibaigus rungtynėms Vilniaus komandos fanai užtraukė skanduotė „Vilniuje vilkas – tik vienas“, norėdami pasiųsti žinutę šeštadienį į sostinę atvyksiančiai BC „Wolves“ ekipai.

„Iš mūsų yra reikalaujama maksimalaus rezultato, iš sirgalių reikalaujame maksimalaus palaikymo. Yra jų metodai kaip jie palaiko komandą, didžiuojamės tuo, ką turime. Tai, ką jie sukuria, yra išskirtinis dalykas, negalime ginčytis“, – apie sirgalių palaikymą kalbėjo G. Žibėnas.

Skaityti visą pranešimą