Apie eilinį kartą surinktus 100 taškų kalbėjęs Žibėnas pasidžiaugė žaidėjų emocijomis: senokai tai bebuvo

Prieš 1 metus 73

Vilniaus „Ryto“ (23-6) krepšininkai sekmadienį kaip reikiant patriukšmavo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Jie rezultatu 106:81 (23:17, 31:23, 21:21, 31:20) sutriuškino Jonavos „CBet“ (15-14) ekipą. Po mačo sostinės komandos vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas džiaugėsi auklėtinių emocijomis ir kokybiškomis rungtynėmis.

„Tikrai sužaidėme kokybiškas rungtynes, reikia tai pripažinti. Parodėme gerą koncentraciją visų rungtynių metu. Labai gerai komandą valdė ne savo pozicijose rungtyniavę žaidėjai. Tas pats Marcusas Fosteris, Margiris Normantas, Elvaras Fridrikssonas šiandien kitus žaidėjus komandoje padarė geresniais. Judinome kamuolį, puolime vėl eilinį kartą surinkome virš 100 taškų.

Smagu, kad gynyboje išjungėme visus jų pagrindinius žaidėjus, pirmiausia Glynną Watsoną. Taip pat palikome Edviną Šeškų su nuliu atkovotų kamuolių puolime, o tai yra labai svarbu, nes tai jam suteikia daug jėgų. Tą labai akcentavome. Buvome kantrūs visas 24 sekundes gynyboje. Jonavos komanda yra ta, su kuria žaisdamas tu privalai tą fokusą rodyti visą laiką. Taip pat turiu išskirti ir paminėti Tomo Lekūno sugrįžimą. Sveikas sugrįžęs, Tomai“, – kalbėjo treneris.

Pirmoje rungtynių pusėje „Ryto“ komanda pataikė net 10 iš 13 mestų tritaškių. Pasak G. Žibėno, tai lėmė žaidėjų psichologinis stiprumas ir noras atsirevanšuoti.

„Manau, kad čia toks labiau psichologinis dalykas. Žaidėjai žino, kad daugiau žais, nes kitų komandos narių nėra. Tai jie labiau atsipalaiduoja, žino, kad pernelyg dažnai nebus pakeičiami. Aišku, ir tas revanšo troškimas ne paskutinėje vietoje buvo. Šiaip, judinome kamuolį ir radome tuos gerus metimus – nebuvo jie iš kažkokios tai fantastikos srities.

Gal pirmoje sezono pusėje taip neatrodė, bet mes esame metanti komanda. Pagal metimus buvome antroje turnyrinės lentelės pusėje, o dabar kylame į viršų. Turime tikrai daug metikų, o šiandien tą pademonstravome“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Sostinės klubas pasipildė nauju aukštaūgiu Jaime Echenique, kuris savo karjeros pradžioje, dar rungtyniaudamas koledže, susidurdavo su fizinio pasiruošimo ir ištvermės problemomis. „Ryto“ stratego teigimu, naujokas mokosi itin greitai ir turi dar keletą savaičių visiškai pritapti ekipoje.

„Žinojome tą problemą ir jis tikriausiai ją turės didžiąją savo karjeros dalį. Dabar jis atvyko pasiruošęs. Žinoma, dėl adaptacijos laikotarpio tos kojos nėra paruoštos taip, kaip norėtųsi, tačiau jis dar turi dvi savaites iki LKL atkrintamųjų. Kalbant apie krepšinio supratimą, tai jis yra tas mokinys, kuris labai greitai mokosi – čia problemų neturime“, – sakė jis.

Sostinės klubo treneris taip pat pabrėžė, kad šiandien jo auklėtiniai jau demonstravo tinkamas emocijas, o tą galimai nulėmė artėjantis atkrintamųjų etapas.

„Pergalės nuopelnus skirčiau visai komandai. Šiandien mačiau geras emocijas ant suolelio – senokai tai bebuvo. Mačiau ir tų žaidėjų tarpusavio pasitarimų. Manau, kad žaidėjai jaučia, jog artėja atkrintamosios ir žino, kad turime dar gerinti žaidimą. Žinome, kad atkrintamąsias turime pradėti pačios geriausios formos. Tą visi suprantame, o šiandien žaidėjai tai perteikė aikštelėje“, – apibendrino G. Žibėnas.

Skaityti visą pranešimą