Apgaulės meistrai iš moters išviliojo kone 10 tūkst. eurų, Belgijoje žinutę perskaitęs vyras neteko 6 tūkst. eurų

Prieš 1 metus 95

Pareigūnai praneša, kad rugpjūčio 30 d. 17 val. 25 min. į Klaipėdos policiją kreipėsi moteris (g. 1944 m.), kuri pranešė, kad tą pačią dieną apie 17 val. 15 min. jai į mobiliojo ryšio telefoną paskambino nenustatyti asmenys, kurie apgaulės būdu išvilioję banko prisijungimo duomenis, pasisavino 9950 eurų.

Dar vienas pranešimas uostamiesčio pareigūnus pasiekė apie kitokį sukčiavimo atvejį. 2002 m. gimęs vaikinas nurodė, kad internetu parduodamą kompiuterį pirkti ketinęs asmuo, pareiškėjui atsiuntė nuorodas, kurias paspaudęs ir suvedęs reikalaujamus duomenis pareiškėjas pastebėjo, kad iš jo banko sąskaitos apgaulės būdu buvo pasisavinta 604,24 euro.

Tą pačią dieną Vilkaviškio rajono pareigūnai gavo pranešimą, kad rugpjūčio 10 d. Belgijos Karalystėje, vyras į mobiliojo ryšio telefoną iš tariamo banko gavo SMS žinutę.

Suvedus asmeninius duomenis ir prisijungus prie banko paskyros nuo vyro banko sąskaitos buvo nuskaityta 6000 eurų suma.

Į Kauno pareigūnus kreipėsi mergina, kuri į apgaulės pinkles pateko rugpjūčio 28 d. Mergina (g. 2000 m.) pranešė, kad 28 d. apie 13.28 val. radusi skelbimą, kad nuomojamas butas Kaune, į vyrui priklausančią banko sąskaitą pervedė 350 eurų.

Vėliau suprato, kad skelbimas fiktyvus. Padaryta turtinė 350 eurų žala.

Dėl visų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą