Antrasis pasaulio čempionato šeimininkų bandymas: Kataras pasitinka Senegalą

Prieš 1 metus 59

Antrojo grupių etapo starte pirmąją pergalę čempionate iškovojo Senegalo futbolo rinktinė, palaužusi pirmą įvartį pasaulio čempionatų istorijoje pelniusį Katarą. Afrikos čempionai pergalę prieš antrajame kėlinyje iš letargo miego pabudusius planetos pirmenybių debiutantus pasiekė rezultatu 3:1. 

Rungtynių pradžioje abi komandos pasirinko kiek ramesnio žaidimo taktiką. Daugiausiai kamuolio judėjimo buvo pastebima aikštės viduryje. Tiesa, Senegalas turėjo keletą pavojingesnių progų, tačiau atlikti smūgiai nebuvo tikslūs.

Tuo metu Kataro futbolininkai porą kartų bandė bėgti į greitą puolimą, tačiau juos sėkmingai stabdė Senegalo gynyba. Nepaisant to, katariečiai runftynių starte atrodė kur kas ramesni ir mažiau išsigandę nei pirmosiose rungtynėse su Ekvadoru.

Įsibėgėjus rungtynėms gana pavojingais epizodais apsikeitė abi rinktinės, tačiau kamuolys skriejo šalia virpsto. Ilgainiui Senegalas perėmė rungtynių kontrolę į savąsias rankas ir ėmė vis labiau dominuoti aikštėje.

Daugiausiai problemų šeimininkams sukūrė neužtikrintas vartininko Meshaalo Barshamo žaidimas. Vartų sargas ne kartą sunkiai gaudė kamuolį, atliko netiksliu perdavimus ir taip leido senegaliečiams bandyti kabintis už kamuolių.

Tikslumo trūkumas signalizavo tik vieną – pirmasis Senegalo įvartis 2022 m. čempionate jau visai čia pat. Galiausiai po grubios katariečio Boualemo Khoukhi savojo šanso vėjais nepaleido Senegalo puolėjas Boulaye`as DIA, 41-ą minutę pasiuntęs kamuolį į vartus.

Per likusias pirmojo kėlinio minutes abi rinktinės nieko nesusikūrė ir po pridėtų papildomų 7 minučių patraukė į rūbines.

Antrajame kėlinyje nuo pat pirmųjų akimirkų Senegalas demonstravo didesnę energiją, kuri atsipirko akimirksniu.
Po pakelto kampinio Famaras Diedhiou nuostabiai galva nukreipė kamuolį į vartus ir pelnė antrąjį Senegalo įvartį (2:0).

Patyrusi dar vieną šaltą dušą antrojo kėlinio pradžioje Kataro rinktinė ir toliau atrodė gana vangiai bei nesugebėjo susikurti jokių pavojingesnių progų.

Vaizdas šiek tiek pasikeitė 60 min., kuomet laimę iš toli pabandė katarietis Abdelkarimas Hassanas. Po gana pavojingo smūgio Kataras šiek tiek prabudo ir dar keletą kartų pagrasino varžovų vartams.

Nepaisant to, potencialius šansus pirmą kartą pasaulio čempionate mušti įvartį keitė atodūsiai tribūnuose.
Visgi šeimininkai nenuleido galvų ir toliau kūrė spaudimą, kol galiausiai 78-ąją minutę istorinį įvartį Katarui pelnė Mohammedas Muntari ir sušvelnino atsilikimą (2:1).

Dar vieno įvarčio ilgai laukti nereikėjo – po keitimo pasirodęs Senegalo puolėjas Cheikhas Diengas įmušė trečiąjį komandos įvartį ir vėl padidino savo komandos atotrūkį (3:1).

Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo paskutinis tikslus smūgis į vartus, nes per likusį laiką nei viena komanda nebesusikūrė potencialių progų .

Skaityti visą pranešimą