Analitikas: rusų okupantai net tinkamų drabužių neturi

Prieš 1 metus 52

„Ką aš jums galiu pasakyti? Mums čia daugiau ar mažiau viskas gerai, bet sunkiau dėl lietaus ir lengvo šaltuko. Toks pelkynas. Patys matote. Šiandien gal kiek sausiau... Bet viskas gerai, laikomės, nepasiduodame“, – kalbėjo jis.

Smarkus lietus ir lengvas minusas situaciją fronte, kur jau dešimtą mėnesį kariauja dešimtys tūkstančių rusų ir ukrainiečių, neabejotinai apsunkina. Lapkritį iš Rusijos atsiėmusi Chersoną, dabar Ukraina nori išlaikyti iniciatyvą mūšio lauke, nors sudėtingėjančios sąlygos ir trukdo lengvai judėti, savo daro ir šaltis.

Pietinėje Donbaso dalyje besikaunantys ukrainiečiai „Reuters“ žurnalistams aprodė purvinas sąlygas, kokiomis dabar gyvena.

„Vandens nebėra, jis išdžiūvo. Dabar daugiau ar mažiau sausa. Bet vandens lygis vis tiek pakilęs. Dėl lietaus dar visai neseniai čia buvo tikrų tikriausia pelkė. Vandenį iš apkasų sėmėme kibirais. Dabar kiek geriau“, – sakė 35 metų Ukrainos karys Petro.

Kariai sako, kad tikslios vietos, kur dabar yra dislokuoti, išduoti negali.

Nepaisant sudėtingų sąlygų, Ukrainos tankui pavyko įveikti purvo ruožą ir apšaudyti Rusijos taikinį. Žiema tiek Kyjivo, tiek Maskvos pajėgoms suteikė galimybių kiek atgauti jėgas.

Dalis karybos ekspertų teigia manantys, kad Ukraina pabandys dar labiau spausti Rusijos pajėgas, kad šioms nepavyktų atsigauti ir įtvirtinti pozicijų.

Londone veikiančio „Royal United Services Institute“ analitikas Jackas Watlingas tviteryje pareiškė, kad žiema išeis į naudą būtent Ukrainos pajėgoms.

Jo teigimu, Ukrainos kovos pozicijos deramai paruoštos šaltam klimatui, kariai nešąla. Visai kitokia situacija Rusijoje: šalies šauktiniai neturi nei patirties, nei įgūdžių, kaip ilgą laiką veikti mūšio lauke, dauguma neturi tinkamų drabužių.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą