Amerikiečių fechtuotojams nebuvo leista varžytis su Ukrainos vėliavos spalvomis

Prieš 1 metus 48

Rusijos invaziją prieš Ukrainą smerkiančių šalių nemalonę užsitraukusi Tarptautinė fechtavimo federacija (FIE) pateko į dar vieną skandalą.

Po to, kai neeiliniame FIE kongrese buvo nuspręsta grąžinti rusus ir baltarusius į tarptautinę areną, amerikiečių fechtuotojai varžybose Pietų Korėjoje parodė, kad toks sprendimas jiems yra nepriimtinas.

Ohajo valstijos universiteto fechtuotoja ukrainietė Darija Myroniuk savo „Instagram“ paskyroje pasidalino įrašu, kuriame teigia, kad amerikiečių fechtuotojai varžybose Pietų Korėjoje ant rankos užsidėjo raištį su Ukrainos vėliavos spalvomis, tačiau FIE pareikalavo juos nusiimti, kaip ir bet kokius kitus ukrainietiškus simbolius.

Anot „insidethegame.biz“, FIE taisyklės draudžia sportininkams varžybų metu demonstruoti kitos valstybės spalvas ir simbolius.

D. Myroniuk įrašu savo paskyroje pasidalino garsiausia JAV fechtuotoja, olimpinė čempionė Lee Kiefer, kuri su dar mažiausiai 25 sportininkais nusifilmavo vaizdo įraše, kuriame nepritaria FIE sprendimui grąžinti šalių agresorių atstovus į tarptautines varžybas.

Dėl šio sprendimo Švedija ir Vokietija jau atšaukė jų šalyse numatytus Tarptautinės fechtavimo federacijos renginius.

Fencing athletes united against @FIE_fencing decision to allow Russia and Belarus to compete in international sport. @Olympics and FIE continues to be on the wrong side of history. @GlobalAthleteHQ @athleten_de pic.twitter.com/VH5s08rJL1

— Rob Koehler (@RobKoehler2) March 17, 2023
Skaityti visą pranešimą