Alytaus ligoninėje gydytojas apstumdė įpykęs vyras: agresiją sukėlė prašymas ateiti ir pacientą aplankyti vėliau

Prieš 1 metus 82

Smurtas prieš medikus nesibaigia – dar vienas incidentas užfiksuotas Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninėje, kur, kaip įtariama, vyras smurtavo prieš 59 metų gydytoją. Pirminiais duomenimis, Vidaus ligų skyriuje pacientą aplankyti norėjęs vyriškis supyko, kai buvo paprašytas išeiti iš ligoninės, nes atvyko ne lankymo valandomis.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, įvykis užfiksuotas vasario 21 d. antradienį apie 11.40 val. Alytaus Stasio Kudirkos ligoninėje.

Kaip portalui LRT.lt sakė Alytaus vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė, įtariamasis nustatytas, tačiau dar neapklaustas.

„Pirminiais duomenimis, incidentas įvyko Vidaus ligų skyriuje. Jame pacientą lankęs vyriškis elgėsi agresyviai, vartojo necenzūrinius žodžius. Konflikto metu jis sudavė skyriaus vedėjai gydytojai bei pastūmė jos kolegę. Po incidento vyriškis iš įvykio vietos pasišalino. Nustatyta, kad tai – 60-metis Alytaus miesto gyventojas“, – sakė K. Janulevičienė.

Policijos žiniomis, konfliktas galėjo kilti dėl to, jog agresyviai nusiteikęs alytiškis į skyrių atėjo ne lankymo valandomis ir nesutiko ateiti vėliau.

„Jis atvyko pas kitą pacientą, bet tuo metu buvo ne lankymo valandos, todėl personalas jo prašė palikti patalpas ir atvykti kitu laiku. Tačiau vyriškis nesutiko, tikriausiai dėl to ir kilo konfliktas“, – sakė policijos atstovė.

Dėl incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalį (dėl fizinio skausmo sukėlimo).

Siautėjo vietos politikas

Pasak Alytaus VPK Komunikacijos poskyrio vedėjos K. Janulevičienės, pastaruoju metu policija nebuvo gavusi pranešimų apie miesto gydymo įstaigose dėl smurto nukentėjusius medicinos darbuotojus. Tačiau anksčiau tokių atvejų yra pasitaikę.

„Turbūt vienas skandalingesnių buvo kovido laikotarpiu, kada vienas Alytaus miesto tarybos narių COVID-19 skyriuje reiškė nepasitenkinimą personalu, dėl ko buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o vėliau administracinė teisena“, – prisiminė policijos atstovė.

Portalas LRT.lt primena, kad tąkart gydymo įstaigoje pareigūnų pagalbos medikams prireikė dėl abipusį plaučių uždegimą bei koronaviruso sukeltą COVID-19 infekcij1 čia besigydžiusio Alytaus miesto tarybos nario Tomo Pačėsos elgesio.

Agresyvų politiko elgesį tuomet esą išprovokavo budinčių medikų „garsus juokas, balsu aptarinėjamas kolegų elgesys, apranga, kitas nederamas darbo vietoje nakties metu elgesys, kuris akivaizdžiai trukdė ligoniams miegoti“. Tyrimo metu nustatyta, kad ligoninėje gydytas T. Pačėsas įvairiais necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo medicinos personalą, grasino susidorojimu, ligoninės patalpose nedėvėjo apsauginės kaukės. Dėl tokio paciento elgesio buvo sutrikdytas medikų darbas, pažeista viešoji tvarka.

Skaityti visą pranešimą