Aktorė Glemžaitė apie vairavimą Portugalijoje kalnų keliais tik išsilaikius teises: „Vilniuje važinėti iš karto būtų baisu“

Prieš 1 metus 103

Nuomonės formuotoja, aktorė Gelminė Glemžaitė rubrikai LRT VAIRAS sakė, jog išmokti vairuoti automobilį, kuriame yra mechaninė pavarų dėžė, nebuvo lengva, tačiau verta – tai praverčia filmuojantis seriale. Anot pašnekovės, laikas, kai ji vairuoja automobilį, yra jos asmeninis laikas, tada galima dainuoti.

– Kuo kasdienybėje Jums yra svarbus automobilis?

– Aš dar labai neseniai turiu teises, kol kas tiesiog labai džiaugiuosi ir visur važiuoju, kur galima, man patinka vairuoti. Aišku, ir laiko sutaupyti pavyksta, ir smagu, kad esi tiesiog nepriklausomas. Nereikia laukti, derintis ar prašyti žmonių, draugų, kad parvežtų, į kitą miestą nuvažiuoti gali bet kada, kada užsimanai, čia man didžiausi pliusai.

– Prieš kiek laiko gavote vairuotojo pažymėjimą?

– Prieš porą mėnesių, turbūt gegužės pabaigoje.

– Kaip sekėsi mokytis vairuoti?

– Šiaip sekėsi, sakyčiau, neblogai, iš pirmo karto išlaikiau, bet teko pavargti, iš pradžių labai sunku buvo, nes aš su mechanine pavarų dėže laikiau, dabar vairuoju automobilį su automatine pavarų dėže. Tai iš pradžių visa prakaituota išlipdavau iš mašinos, su ta sankaba pavargdavau, bet labai džiaugiuosi, kad visgi mechaninę pasirinkau, nes dabar filmuojuosi tokiame seriale, ten reikia vairuoti mechaninę mašiną ir vaidinti vairuojant. Tai labai pasiteisino, kad visgi mechaninę [pavarų dėžę] rinkausi.

– Gal kada skaičiavote, kiek laiko užtrunkate važiuodama automobiliu per dieną?

– Jei centre kažkur darbo reikalai, tai nedaug važiuoju, bet jeigu tenka į kitą miestą važiuoti, tada ilgiau, čia iš tikrųjų labai priklauso nuo dienos, darbų.

– Kokį automobilį vairuojate pastaruoju metu?

– Dabar vairuoju BMW 118i.

– Kokių smagių situacijų prisimenate iš kelionių automobiliu – ko yra nutikę?

– Aš tik išsilaikiau teises ir po kelių dienų išskridau į Azorus (Portugalijai priklausantis salynas – LRT.lt) atostogauti ir ten išsinuomojau automobilį. Tai mano pirmas toks savarankiškas vairavimas buvo kitoje šalyje, kur visokie serpantinai (zigzaginiai kalnų kelių posūkiai – LRT.lt). Tai buvo toks iššūkėlis, bet labai smagu buvo ir džiaugiuosi, kad taip sutapo, nes Vilniuje važinėti iš karto būtų baisu, bet ten 10 dienų pasipraktikavau kelionėje, tai vėliau nebuvo taip baisu sėsti prie vairo.

– Gal per šį laiką jau buvote ir į kokį reidą pakliuvusi? Kaip sekėsi?

– Gerai sekėsi, aišku, vis tiek baisu buvo, kai sustabdė, nes atrodė: „O Dieve, kažką negerai padariau.“ Bet viskas buvo gerai. Tai tik palinkėjo gero vakaro.

– Galbūt ir atpažįsta? Vis tiek esate matomas visuomenėje žmogus.

– Nežinau, nemanau, gal nelabai žiūri, kas ten prie vairo sėdi (šypsosi).

– Ar ko nors klausotės, kai vykstate automobiliu, ar labiau susikoncentruojate į patį vairavimą?

– Labai mėgstu muzikos klausytis, visada važiuoju ir dainuoju, čia toks mano laikas, man labai patinka.

– O ką dainuojate, ko klausotės?

– Viską iš eilės, šiaip labiausiai man patinka tokie praėjusio amžiaus devintojo, dešimtojo dešimtmečio, dutūkstantųjų tokie seni geri gabalai. Aš iš tokių senamadžių. Ir rokas, na, va tokie.

– Kokių grupių muziką labiausiai mėgstate?

– Yra toks serialas „Stranger Things“, „Netflix`e“ jis yra, visi dabar dėl jo išprotėję. Tai aš dabar daugiausia klausau tiesiog paskutinio sezono muzikinio takelio. Man tie gabalai irgi labai patinka.

Skaityti visą pranešimą