Akmenės paramedikų žygdarbis: ne darbo metu žaibišku greičiu išgelbėjo užspringusį 2-metį

Prieš 1 metus 85

Trečiadienį Akmenės rajone paramedikai ne darbo metu išgelbėjo užspringusį 2 metų vaiką. Rajono greitosios pagalbos medicinos centras tai vadina žygdarbiu, nes įvykio metu du paramedikų ekipažai buvo už 10–20 minučių kelio, tad jei laiku nebūtų suteikta pagalba, istorija galėjo baigtis itin liūdnai.

Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centras „Facebook“ pranešė, kad užspringus dvimečiui paramedikai reagavo žaibiškai. Buvo susisiekta su paramediku Augustu Pralgausku – jis ne darbo metu išskubėjo gelbėti vaiko.

„Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centras dažnai finansiškai skatina savo darbuotojus, tačiau šis dviejų medikų ne darbo metu įvykdytas žygdarbis neišmatuojamas jokia valiuta. Užspringus 2 metų vaikui, artimiausios brigados buvo už 11 min, kita už 21 min kelio. Oro sąlygos tragiškos, dingo savisauga, greitis nežmoniškas. <...>

Vadovui paskambinus įstaigos paramedikui Augustui Pralgauskui, ne darbo metu, nuosavu transportu įvykio vietoje jis atsidūrė žaibiškai ir suteikė pagalbą užspringusiam 2 metų berniukui, išvalė kvėpavimo takus ir sulaukė skubiosios medicinos pagalbos specialistės Gintarės Pralgauskienės, kuri taip pat ne darbo metu sulaukusi vadovo skambučio nedvejodama išskubėjo į pagalbą, iki kol atvyko 2 GMP ekipažą“, – dalijosi įstaiga.

Skaityti visą pranešimą