Aistis Vitkauskas išpildė seną svajonę – įveikė sudėtingiausią pasaulyje kroso trasą

Prieš 11 mėnesius 91

Aistis Vitkauskas su žirgu Commander VG dalyvavo vienose prestižiškiausių jojimo trikovės varžybų pasaulyje. 5 žvaigždžių statusą turinčios jojimo trikovės varžybos Badmintone organizuojamos 75-ąjį kartą jau nuo 1949-ųjų metų. Šiose varžybose dalyvauja stipriausi pasaulio raiteliai, o kroso rungtis kiekvienais metais pritraukia apie 300 tūkstančių žiūrovų, rašoma Lietuvos žirginio sporto federacijos pranešime žiniasklaidai.

Šiais metais Anglijoje vykstančiose varžybose dėl Karolio III karūnacijos buvo pakoreguotas daugelį metų nusistovėjęs varžybų tvarkaraštis ir daugiausiai žiūrovų pritraukiantis krosas vykdomas ne šeštadienį, o sekmadienį bei visos varžybos neįprastai baigėsi pirmadienį po konkūro rungties.

Trikovė susideda iš dailiojo jojimo, konkūrų ir kroso. A.Vitkauskas šioje srityje – Lietuvos žirginio sporto pažiba ir olimpinė viltis. Sportininkas gyvena ir treniruojasi Danijoje. Jis aktyviai dalyvauja tarptautinėse trikovės varžybose ir taip garsina Lietuvos vardą pasaulyje.

Aistis Vitkauskas į Badmintone organizuojamas varžybas bandė patekti 15 metų. Į jas sportininkai priimami pagal tarptautinės federacijos sudaromą viso pasaulio raitelių reitingą. A. Vitkauskas jau du kartus prieš 14 ir 11 metų buvo patekęs į šias varžybas, tačiau dėl žirgų sveikatos problemų jose nedalyvavo. Pagaliau sportininkas svajonę sudalyvauti šiose varžybose išpildė šiais metais. Šiuo metu A. Vitkauskas turi labai pajėgų žirgą Commander VG, su kuriuo jau startavo Europos ir pasaulio čempionatuose.

Badmintone vykusiose varžybose viso dalyvavo 64 duetai. Lietuvos raitelis varžybas pradėjo dailiojo jojimo rungtyje, kurioje sekėsi ne taip sėkmingai kaip tikėtasi, tačiau antrąją dieną kroso rungtyje, kurioje sportininkai turėjo įveikti 30 neverčiamų kliūčių, o distancijos ilgis siekė 6,7 km, Aistis Vitkauskas su Commander VG pasirodė puikiai ir užėmė 27-ąją vietą. Krosas buvo ypatingai sunkus ir net 28 stipriausi pasaulio duetai nebaigė šios rungties. Paskutiniąją dieną konkūrų rungtyje A. Vitkauskas ir Commander VG padarė 3 klaidas ir galutinėje įskaitoje užėmė 26-ąją vietą.

Varžybas laimėjo dukart pasaulio ir Europos čempionė britė Rosalind Canter su „Lordships Graffalo“. Antras buvo olimpinis ir triskart Europos čempionas britas Oliveris Townendas, trečias – Airijos olimpietis Austinas O‘Connoras.

Olimpinės žaidynės – A.Vitkausko svajonė. Per plauką nepatekęs į Tokijo žaidynes sportininkas nuosekliai ruošiasi atstovauti Lietuvai Paryžiuje 2024-aisiais.

Skaityti visą pranešimą