Aiškus Čekijos signalas į Prahą atvykstančioms NHL komandoms – rusų žaidėjų neįsileis

Prieš 1 metus 86

Dvi JAV ledo ritulio komandos, kurios spalio mėnesį atvyks į Prahą sužaisti NHL reguliariojo sezono rungtynių, negalės į Čekiją vežtis savo žaidėjų iš Rusijos, praneša AP.

Našvilio „Predators“ ir San Chosė „Sharks“ ekipos spalio 7 ir 8 dienomis žais NHL reguliaraus sezono rungtynes Prahoje.

Kol kas nėra paskelbta, kokių sudėčių komandos atvyksta į rungtynes, tačiau „Predators“ savo sudėtyje turi rusą puolėją Jakovą Treniną, o „Sharks“ – puolėją Jevgenijų Svečnikovą ir gynėją Nikolajų Knyžovą, tačiau pastarasis yra traumuotas.

„Galime patvirtinti, kad Čekijos užsienio reikalų ministerija išsiuntė laišką NHL, kuriame pažymi, kad tiek Čekija, tiek bet kuri kita Šengeno zonos valstybė neturėtų išduoti vizų rusams ir neįleisti į jų teritoriją“, – AP cituoja Čekijos užsienio reikalų ministrą Martiną Smoleką.

Pranešama, kad pirmasis mintį neįsileisti į šalį rusų žaidėjų iškėlė praeityje NHL žaidęs čekas Dominikas Hasekas, apie tai kalbėjęs tiek šalies parlamente, tiek senate, tiek su užsienio reikalų ministerijos atstovais. Tai jis darė nuo balandžio, kai buvo patvirtinta abiejų NHL komandų kelionė į Prahą.

Čekų ministerija taip pat teigia, kad neleisti Rusijos sportininkams varžytis Europos Sąjungos valstybėse yra bendra ES sporto ministrų pozicija.

NHL reguliaraus sezono rungtynės už Šiaurės Amerikos ribų vyks pirmą kartą nuo pandemijos pradžios.

Be Prahos bus žaidžiami mačai ir Tamperėje, Suomijoje, kur lapkričio 4 ir 5 dienomis susitiks Kolorado „Avalanche“ ir Kolambuso „Blue Jackets“ komandos.

Suomija dar nėra nusprendusi, ar įsileis į šalį NHL žaidėjus iš Rusijos.

Skaityti visą pranešimą