A.Valeiką ir teisėjus pliekęs „CBet“ strategas: gal jau mada LKL Šeškų išvyti

Prieš 1 metus 53

Jonavos „CBet“ praretėjus rotacijai krito į duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), namie nusileisdami autsaideriams Prienų „Labas GAS“.

Jonavos klubui šiame mače padėti negalėjo susižeidę Vytautas Šulskis ir Edvinas Šeškus, o naujokas Evanas Maxwellas nespėjo prisijungti prie komandos, tad rotacijoje buvo vos septyni žaidėjai. Baigiantis mačui ant suolelio nebuvo ir trenerio Virginijaus Šeškus, kuris už antrąją techninę pražangą išvarytas dar trečiajame kėlinyje.

Po rungtynių „CBet“ strategas negailėjo kritikos nei teisėjams, nei savo auklėtiniams, ypatingai pabrėždamas prastą Artūro Valeikos žaidimą.

„Blogos rungtynės, aišku, ir nuovargis yra, tas faktorius daug lemia, bet vienas rungtynes gali ir šešiese ištraukti. Varžovai pradėjo daug keistis, dideli nieko neįmetė, tai yra pats pagrindas, tada visi mažiukai turi vargti. Jie gynyboje daugiau vargsta ir puolime. Tai pasijaučia. Glynnas per pirmąjį kėlinį sumetė 90 procentų savo taškų. Labai pasigendu Jeffo, nežinau, kas yra, jau antros ar trečios rungtynės. Viskas buvo gerai, o nėra poros žmonių ir byrame. Komandoje atsiranda tas truputį... Nepateisinami dalykai, aš išeinu iš aikštelės, lieka atsakingas antras treneris ir jis gali, bet reikės paklausti, gal jau mada LKL Šeškų išvyti. Paapeliavau, kad žingsniai. Manau, kad norint išvyti trenerį iš aikštelės, galima bet kurį išvaryti, jei teisėjas norės. Ne tai, kad čia kritika ar kažkas, bet matėme labai daug rungtynių, pasigendu to bendravimo“, – teigė strategas.

– Jei būtumėte likęs rungtynėse, galėjote kažką pakeisti?

– Ne, ką jau čia... Aišku, gal kažkas kitaip būtų, pralaimėjus gali apie viską taip sakyti. Gal kaip tik man išėjus galėjome laimėti, išsiveržėme septyniais taškais ir tada sustojome. Mane tik neramina, kad varžovams turint pranašumą tam tikroje pozicijoje, po susikeitimų gynyboje pažiūrėkite, kokie skersi Valeikos pasai į užribius. Žmogus vienas... Aš nenoriu, man per sunku. Prieš „Žalgirį“ laimėjome, prieš „Rytą“ neblogai sužaidėme, davėme išeiginių ir matau, kad nieko, bent 50 procentų ką prašai, negauni. Gynyboje mes ką turime, atstovime, bet puolimas... Visada sakydavo, kad pas Šeškų nėra gynybos, tik puolimas, bet mane stebina. Jei ne pirmas kėlinys, kuriame Glynnas traukė – nežinau. Mes ir vienas ant kito nesupykstame. Pabaigoje šešias ar septynias atakas žaidė Goranas, tai vieną užsibaigė prieš mažesnius žmones. Viskas sustatyta, kaip reikia žaisti, bet mes nieko nekuriame. Aš tiesiog neturiu opcijų. Neturi kaip žaisti. Gynėjai pavargsta, vienas prieš vieną sunku žaisti, jei dideli neužlaužia – viskas.

– Glynnui Watsonui tik nuovargis atsiliepė antroje rungtynių pusėje?

– Antroje pusėje jis irgi galėjo daugiau tų atakų užsibaigti, varžovai taip pat keitėsi, bet kažkodėl kamuolys visada atsidurdavo vidurio puolėjo rankose ir ties penkiais metrais, ne po krepšiu. Darėme specialų derinį ant Jeffo, kuriame išsikeitus turėjo prieš mažiuką žaisti. Atėjo padėti ir Valeika į užribį išmetė, nes laisvas Laksa. Nenoriu kritikuoti žaidėjų, bet jau sakiau jiems, visą savaitę treniruotėse ties tuo dirbome ir nieko. Aš nežinau, gal tikrai tas nuovargis yra, bet suprasčiau tai ketvirtame kėlinyje, o mes net pradžioje laikėmės tik ant Glynno taškų, nebuvo tai geras žaidimas. Gal tikrai mums atėjo... Aišku, Edvino labai trūko, jis būtų ir vienas prieš vieną sužaidęs, manau, ir nugara geriausiai iš mūsų žaidžia. Tikrai jo trūko.

– KMT pusfinaliui Edvinas Šeškus bus pasiruošęs?

– Bandysime pastatyti. Sakau, mes patys prisidarome problemų, žaidžiame ir viskas būna gerai, bet tada prisidarome. Jau prieš Kėdainius mačiau, buvo tas disciplinos nebuvimo pulsas. Gal keturios atakos buvo, kai išėjome trys prieš vieną, du kartus užbaigėme pražanga puolime. Labiau komandiškai reikia žaisti. Šiandien irgi Jeffas trypčiojo su kamuoliu. Per daug klaidų, kad treneris galėtų būti ramus.

– Gal naujokas Evanas Maxwellas įneš ramybės?

– Duok dieve, bet aš tiktai galiu pasakyti... Tikrai čia ne kritika, aš žiūriu Valeiką. Nulis kamuolių, du perdavimai, dvi klaidos, neigiamas naudingumas. Sau ieškai pozityvo, bet blogos rungtynės, ką čia šnekėti. Bandėme Kreišmontą įleisti, vaikas stengėsi gynyboje, bet puolime nieko nėra, patyrimo nėra. Labiausiai, kaip visiems žmonėms ir sakiau, tokiu sąstatu visi turi prisidėti, Kėdainiuose matėte nebuvo Dovio, su dviem taškais išėjo, šiandien Goranas surinko dešimt taškų, bet tikrai ne jo rungtynės. Visi žiūri puolimą, bet gynyba vieno koja. Giri giri, bet reikia ir pakritikuoti. Susirinksime ir bus labai rimta šneka.

Skaityti visą pranešimą