A.Kulboka – vienas iš septynių kandidatų tapti Europos taurės MVP

Prieš 1 metus 50

Likus sužaisti keturis turus iki reguliariojo sezono pabaigos, Europos taurė paskelbė MVP trofėjaus kandidatus.

Lietuva šį kartą turi ir savo pretendentą – į trumpą septynių pavardžių sąrašą pateko Patrų „Promitheas“ klube žibantis Arnoldas Kulboka.

25 metų 202 cm ūgio puolėjas debiutiniame savo sezone per 32 minutes renka 14,9 taško (40 procentų tritaškių), 6,4 atkovoto kamuolio, 1,1 rezultatyvaus perdavimo bei 17,9 naudingumo balų.

Pagal rezultatyvumą lietuvis dalinasi keturioliktąją vietą turnyre su Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ atstovu Jamelu Morrisu, naudingumo balų vidurkiu yra septintas. Jo akcijas kelia geras komandos pasirodymas – „Promitheas“ (9/5) dalinasi ketvirtąją vietą B grupėje.

Pažymima, kad A.Kulboka pradėjo sezoną kaip Joe Youngo ginklanešys, o amerikiečiui išvykus savarankiškai išlaikė ją aukštame lygyje ir geras sezono finišas gali atnešti jam MVP titulą.

Tarp lietuvio konkurentų yra keturi amerikiečiai (D.J.Kennedy iš Slobožianskės „Prometey“, Samas Dekkeris iš Londono „Lions“, J’Covanas Brownas iš Tel Avivo „Hapoel“ ir Jerianas Grantas (Ankaros „Turk Telekom“) bei du prancūzai (Alpha Kaba iš Podgoricos „Budučnost“) bei Ismaelis Kamagate (Payžiaus „Paris“).

Įdomu tai, kad savo kandidato neturi kol kas geriausia reguliariojo sezono ekipa Las Palmo „Gran Canaria“ (11/3). Statistiškai naudingiausias komandoje yra 12,7 balo renkantis 21-erių aukštaūgis Khalifa Diopas.

„Ilgoji pertrauka“: NCAA lietuviai – Ą.Tubelio perspektyvos, nuviliantis Marčiulionis, išeivijos lietuvio žibėjimas ir „vaidmens žaidėjai“

Skaityti visą pranešimą