A.Džikičiaus nesupratęs D.Tarolis: jis man buvo paslaptingas treneris

Prieš 1 metus 82

Prabėgęs sezonas Donatui Taroliui buvo permainingas – startavo jis Turkijoje, Afjonkarahisaro „HDI Sigorta“ klube, bet šis susidūrė su eilinėmis finansinėmis problemomis, todėl lietuvis iškeliavo į Juodkalniją.

Sunkusis krašto puolėjas pasirašė sutartį su Podgoricos „Budučnost“ ekipa, bet ten Aleksandro Džikičiaus schemose taip vietos ir nerado. Kaip interviu portalui Krepsinis.net teigė Lietuvos rinktinės kandidatas D.Tarolis, jis buvo žaidėjas „iš bėdos“, o kodėl neįtiko strategui, taip ir nesuprato.

– Kiek buvo netikėtas K.Maksvyčio skambutis?

– Tikrai buvo netikėtas, nes nesitikėjau būti pakviestas. Treneris šeštadienį popiet paskambino ir pasakė, kad Oreliko nebus bei paprašė manęs padėti rinktinei. Negalėjau atsisakyti, kiekvienas žmogus būtų pasielgęs taip pat. Žinau, kad nebuvau pagrindinė opcija, ką pasikviesti, bet jeigu treneris skambina, normalu, jog sutikau padėti.

– Kokie tikslai rinktinėje?

– Kaip ir kiekvieno svajonė, patekti į dvyliktuką. Stengiuosi, bandysiu ir kovosiu. Pažiūrėsime, kaip seksis.

– Kaip apibūdintumėte savo sezoną?

– Gaila, kad Turkijos komanda bankrutavo ir teko ją palikti, nes pagal žaidimo laiką viskas buvo gerai. Juodkalnijoje buvo kita situacija – galbūt treneris nemėgo manęs. Buvo sunku, nes buvau įpratęs 2–3 sezonus žaisti 25–30 minučių, o „Budučnost“ ekipoje tapau žaidėju „iš bėdos“.

– Kokia situacija su naujos komandos paieškomis?

– Yra šokių tokių pasiūlymų, bet nieko konkretaus. Laukiu ir pažiūrėsime, kaip viskas bus toliau. Bandome laukti kažko įdomesnio ir tai turbūt lėmė, kad pastaraisiais metais darbą rasdavau vasaros pabaigoje.

– Ar kalbėjote su A.Džikičiumi, kodėl neleido jūsų žaisti?

– Kažkiek kalbėjau, bet jis man buvo paslaptingas treneris. Kiek su juo kalbėjau, jis nuo savęs bandė nusimesti atsakomybę, sakydamas apie valdžią ir politiką. Nežinau, ar tikėti jo žodžiais.

– Tikitės, kad pavyksta atgauti pinigus iš turkų?

– Klubas rado naujus savininkus ir rėmėjus, todėl pasikvietė naujus žaidėjus, bet ir jiems įsiskolino. Manau, kad reikės eiti teisminiu keliu, bet jeigu klubas bankrutuos, neverta bus net kreiptis į teismus.

– Ką galite duoti rinktinei?

– Energiją, greitą žaidimą, mėgstu bėgti į puolimą, galiu gynyboje keistis ginamaisiais. Metimas galbūt nėra mano stiprioji pusė, bet per pastaruosius sezonus esu pagerinęs šį elementą, todėl bandysiu prisidėti tuo, kuo galiu. 

Skaityti visą pranešimą