77 minutės siaubo – išplatintas įrašas iš šaudynių Teksaso pradinėje mokykloje

Prieš 1 metus 83

Gegužės pabaigoje Teksase, Juvaldžio mieste esančioje Robbo pradinėje mokykloje nužudyta 19 vaikų ir du mokytojai. Žiniasklaidoje plintančiame mokyklos vaizdo kamerų įraše matoma, kaip šaulys ateina į mokyklą, o specialiosios pajėgos 77 minutes laukia, kol priimamas sprendimas veržtis į klasę su šaliu, skelbia „Skynews“.

Įrašas sukėlė visuomenės pasipiktinimą, nes jame užfiksuota, kaip praėjus 2.30 min į mokyklą įbėga pirmieji policijos pareigūnai, tačiau jie pamatę padėtį klasėje pasitraukia.

Kiek vėliau įraše matoma, kaip į mokyklą ateina daugiau pareigūnų, kurie turi daugiau ginklų, tačiau visi jie atsitraukę ir priėmė sprendimą nesiveržti į klasę.

Praėjus 56 minutėms matoma, kad vienas iš pareigūnų naudoja dezinfekcinį skystį rankoms, esantį mokyklos koridoriuje, tačiau kito judėjimo mokyklų koridoriuose ar klasės, kurioje yra šaulys, nematoma.

Tik praėjus 77 minutėms pareigūnai įžengė į klasę ir nukovė šaulį.

Šaulys Juvaldžio mokykloje buvo 18-metis Salvadoras Ramosas. Pasak vietos policijos, 18-metis paliko savo automobilį ir įėjo į mokyklą ginkluotas automatiniu ginklu

Vietos seržantas CNN teigė, kad dar prieš šaudynes mokykloje policija jau turėjo duomenų apie šaulį. Visų pirma jis namuose pašovė savo senelę, kuri dėl sužeidimų vėliau buvo išgabenta į ligoninę. Vėliau įtariama, kad šaulys netoli šaudynių vietos padarė avariją ir paliko automobilį, su kuriuo vyko į pradinę mokyklą.

Skaityti visą pranešimą